Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ημιμαραθώνιος 2018: Όλη η Αθήνα στο… τρέξιμο!

Ημιμαραθώνιος 2018

Σε λίγες μέρες έρχεται ο Ημιμαραθώνιος 2018! Το μεγάλο αθλητικό γεγονότος της Άνοιξης αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ συμμετοχών!

Μία σπουδαία ιστορία αναβιώνει στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Την Κυριακή 18 Μαρτίου διοργανώνεται ο Ημιμαραθώνιος 2018!

Ημιμαραθώνιος 2018

Όλα δείχνουν ότι φέτος θα υπάρξει νέο ρεκόρ συμμετοχών, που θα προσεγγίσει τις 25.000. Το μεγάλο αθλητικό γεγονότος της Άνοιξης συνδιοργανώνεται από τον ΣΕΓΑΣ και τον δήμο Αθηναίων.

Για να συμμετάσχει κάποιος στον Ημιμαραθώνιο Δρόμο θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του (γεννημένοι τουλάχιστον το 2000 και μεγαλύτεροι).

Σε μήνυμά του ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ανέφερε ότι «κοινός στόχος είναι να αναδείξουμε τον αθλητισμό στην πόλη, να προάγουμε με εκδηλώσεις κύρους την ακτινοβολία της Αθήνας και να δημιουργούμε καλές αιτίες ώστε να επισκεφθεί κάποιος την πρωτεύουσα, την οποία -όπως είπε- το 2017 επισκέφθηκαν περισσότεροι από 5 εκατομμύρια τουρίστες».

Ώρα προσέλευσης και εκκίνηση

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται στην περιοχή της Αφετηρία του αγώνα τουλάχιστον μία ώρα πριν την εκκίνηση (το αργότερο δηλαδή στις 08.00πμ).

Προσοχή: Από τις 07.00πμ θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας τροχοφόρων σε όλο το κέντρο της Αθήνας, ενώ ολόκληρη η Λ. Αμαλίας θα παραμείνει κλειστή για τα τροχοφόρα από τις 05.00πμ.

Ως χώρος προθέρμανσης των δρομέων έχει οριστεί η Λ. Αμαλίας, πίσω από την οριοθετημένη περιοχή εκκίνησης (προς την οδό Βασ. Όλγας).

Το αργότερο 15 λεπτά (08.45πμ) πριν δοθεί η εκκίνηση, οι δρομείς θα πρέπει να έχουν πάρει θέση στο χώρο εκκίνησης και μάλιστα στο block εκκίνησης που αντιστοιχεί στον αριθμό συμμετοχής τους. Οι δρομείς παρακαλούνται, επιδεικνύοντας αθλητικό ήθος και «ευ αγωνίζεσθαι», να παραχωρήσουν τις μπροστινές θέσεις στους αθλητές που αγωνίζονται για διακρίσεις.

Θα δοθούν διαδοχικά τρεις (3) εκκινήσεις με το σύστημα εκκίνησης «κατά κύματα» (wave start). Οι δρομείς θα τοποθετηθούν σε τέσσερα (4) διαφορετικά blocks. Οι αθλητές του Πανελληνίου Πρωταθλήματος θα καταλάβουν την πρώτη σειρά στη γραμμή εκκίνησης.

Αναλυτικότερα:

1ο Block – Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ & Διακεκριμένοι Αθλητές: 09.00πμ
2ο Block – Οι 1000 καλύτερες επιδόσεις: 09.00πμ
3ο Block – Οι 2800 επόμενες καλύτερες επιδόσεις: 09.01πμ
4ο Block – Οι 3000 επόμενες καλύτερες επιδόσεις & εγγραφές χωρίς επίδοση: 09.04πμ

Προσοχή: Η εκκίνηση του αγώνα από διαφορετικό block σε σχέση με αυτό που έχει ορισθεί να ξεκινήσει ο δρομέας επιφέρει ακύρωσή του και διαγραφή του από τα αποτελέσματα του Αγώνα.

Περιγραφή Διαδρομής

Αφετηρία: Η  εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου Δρόμου δίνεται μπροστά από την Πλατεία Συντάγματος (Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη), επί της Λεωφ. Αμαλίας με κατεύθυνση προς την Λεωφ. Πανεπιστημίου

Διαδρομή: Η διαδρομή του ΗμιΜαραθωνίου ακολουθεί τις οδούς: Πανεπιστημίου – Aιόλου (αριστερά) – Σταδίου (αριστερά) – Φιλελλήνων – Αμαλίας (δεξιά) – Βασ. Όλγας (αριστερά) – Βασ.  Κωνσταντίνου (στο ρεύμα καθόδου) μέχρι Ερατοσθένους (αλλαγή ρεύματος κυκλοφορίας στο ρεύμα ανόδου προς Κηφισιά) – Λ. Βασ. Σοφίας – κόμβος Βασ. Σοφίας/Κηφισίας/Αλεξάνδρας – Λ. Αλεξάνδρας (αριστερά) στο καθοδικό ρεύμα κυκλοφορίας – Πατησίων (δεξιά) – αναστροφή στην οδό Κεφαλληνίας – Πατησίων (προς Ομόνοια) – Αιόλου – Σταδίου (αριστερά) – Φιλελλήνων – Αμαλίας (δεξιά) και στο φανάρι της Βασ. Όλγας αλλαγή ρεύματος κυκλοφορίας (ρεύμα ανόδου προς Σύνταγμα) – Αθ. Διάκου (αριστερά) – Αρδηττού (αριστερά) – Βασ. Κωνσταντίνου (στο ρεύμα καθόδου προς Πειραιά) – Βασ. Σοφίας – Ζαχάρωφ (αριστερά) – Λ. Αλεξάνδρας (αριστερά) – Πατησίων (αριστερά) – Πανεπιστημίου (αριστερά) – Αμαλίας με κατάληξη και τερματισμό μπροστά στην Πλατεία Άγνωστου Στρατιώτη

Τερματισμός: Οι αθλητές τερματίζουν επί της Λ. Αμαλίας, στο ύψος της Πλατείας Συντάγματος (Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη), μετά από δύο γύρους, ερχόμενοι από τη Λεωφ. Πανεπιστημίου.

Χιλιομετρικές ενδείξεις υπάρχουν σε κάθε χιλιόμετρο της διαδρομής.

Το χρονικό όριο τερματισμού είναι 3 ώρες. Όλοι οι δρομείς θα πρέπει να έχουν τερματίσει μέχρι τις 12.10μμ.

Τι γίνεται μετά τον αγώνα δρόμου

Άμεση ιατρική βοήθεια μπορεί να παρασχεθεί σε όποιον δρομέα έχει σχετική ανάγκη από το ιατρικό προσωπικό της διοργάνωσης που βρίσκεται στην περιοχή του τερματισμού. Κατά έξοδό από τον χώρο τερματισμού προσφέρεται στους δρομείς νερό, ισοτονικά ποτά, αναψυκτικά, μπανάνες, κλπ.

Αμέσως μετά τον τερματισμό οι δρομείς παραλαμβάνουν αναμνηστικό μετάλλιο και κατευθύνονται για την παραλαβή των ρούχων τους προς την αλέα του Ζαππείου Μεγάρου από την Λ. Αμαλίας.

Η παραλαβή της πλαστικής τσάντας με τα ρούχα του δρομέα γίνεται με τη βοήθεια εθελοντών, από τους ίδιους τους δρομείς και από το ίδιο σημείο όπου την παρέδωσαν, με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής τους.

Ο Ημιμαραθώνιος 2018 έρχεται την Κυριακή 18 Μαρτίου και όλη η Αθήνα θα είναι στο… τρέξιμο!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις