Παρασκευή, 19 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Γιατί φορά την ειδική μάσκα μετά την επίθεση με βιτριόλι – Τι λέει η γιατρός της

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Γιατί φορά την ειδική μάσκα μετά την επίθεση με βιτριόλι – Τι λέει η γιατρός της

Έναν Γολγοθά ζει η 34χρονη Ιωάννα Παλιοσπύρου που μετά την επίθεση με βιτριόλι που δέχτηκε πέρυσι στην Καλλιθέα δίνει τεράστιο αγώνα.

Η Ιωάννα που έχει συγκινήσει τους πάντες με την δύναμη της φορά συνεχώς μια ειδική μάχη με την αποκατάσταση των εγκαυμάτων της συνεχίζεται.

Η γιατρός της, Μαρία Καλοφώνου μίλησε στην εκπομπή Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο και εξήγησε τις ιδιότητες της μάσκας που φορά τις περισσότερες ώρες της ημέρας η Ιωάννα, ενώ αναφέρθηκε και για την πορεία αποκατάστασης της υγείας της.

«Αυτή η μάσκα είναι μια μάσκα κατασκευασμένη ειδικά για την Ιωάννα και για όσους εγκαυματίες έχουν καεί στο πρόσωπο που πιέζει τις ουλές έτσι ώστε να μην γίνουν υπερτροφικές και να μην φουσκώσουν πολύ. Δίνει μια κατεύθυνση στις ίνες κολλαγόνου πιέζοντάς τες, ώστε το αποτέλεσμα να είναι καλύτερο και να μειωθούν οι ουλές. Να γίνει δηλαδή πιο μαλακό το δέρμα, να έχει δυνατότητες καλύτερες κινήσεις, γιατί τα εγκαύματα αφήνουν ουλές οι οποίες είναι άσχημες φουσκώνουν και τραβούν το πρόσωπο σε διάφορες κατευθύνσεις», εξήγησε η κυρία Καλοφώνου, διευθύντρια πλαστικής χειρουργικής στο Θριάσιο.

«Οσο περισσότερο τη φοράει τόσο καλύτερα»

«Τη φορά αρκετές ώρες όσες περισσότερες αντέχει. Αυτή είναι μια ανελαστική μάσκα όπως καταλαβαίνετε είναι δύσκολα ανεκτή. Η Ιωάννα έχει δείξει ιδιαίτερο ζήλο και πάρα πολύ μεγάλη υπομονή. Τη φορά πολλές ώρες, της έχουμε εξηγήσει ότι όσο περισσότερο τη φοράει τόσο καλύτερα. Την έχουμε αλλάξει αρκετές φορές αυτή τη μάσκα έτσι ώστε να διορθώνουμε σημεία που μας ενδιαφέρουν περισσότερο και είναι πάντα εκεί, πάντα στα ραντεβού της. Προσπαθεί, δίνει την άποψή της, βοηθάει στις διορθώσεις, συμμετέχει πάρα πολύ», σημείωσε.

Click4more: Ιωάννα Παλιοσπύρου – Η πρώτη συνέντευξη μετά την επίθεση με το βιτριόλι: Ζούσα με το φόβο μέχρι να συλληφθεί

«Ξέρει από την αρχή ότι η μύτη και σημαντικές ουλές έχουν μία 1 χρόνο εξέλιξης. Περισσότερο από ένα χρόνο μπορεί και δύο. Όταν πολλαπλασιάζονται τα χειρουργεία οι χρόνοι παρατείνονται ακόμα περισσότερο. Ξέρει δηλαδή από τις πρώτες στιγμές ότι έχει μπροστά της πολύ δρόμο. Έχει γίνει μόνο η αρχή, δηλαδή έχουμε κερδίσει απλά το γεγονός ότι έχουν κλείσει τα τραύματα αλλά από εκεί και πέρα έχουμε να κάνουμε χειρουργεία και αισθητικά και λειτουργικά για τη λειτουργική αποκατάσταση στα βλέφαρα, στο στόμα, στο αφτί, έχει θέματα πέρα από το αισθητικό.», πρόσθεσε για τον αγώνα της νεαρής κοπέλας.

«Η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί ως προς την όραση. Δεν είναι τέλεια αλλά το μάτι είναι λειτουργικό. Τα βλέφαρα με τα οποία έχω ασχοληθεί πάρα πολύ και ήταν αρκετά δύσκολο για μένα. Έχουμε καταφέρει να κλείνει το μάτι το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό για την προστασία του.», τόνισε ερωτηθείσα για την όραση και τα τραύματα της Ιωάννας.

«Δεν θα είναι όπως πριν η εικόνα της»

«Έχει ακοή, αλλά δυσκολεύεται από το γεγονός ότι έχει καεί όλο το πτερύγιο το εξωτερικό δηλαδή κομμάτι του αυτιού. Χρειάζεται περισσότερά χειρουργεία. Δεν θα είναι όπως πριν. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο έτσι ώστε η εικόνα της να είναι όσο το δυνατόν αποδεκτή αλλά σίγουρα δεν θα είναι αυτό που ήταν.

Ακόμα και αν είναι σαν εικόνα, δεν θα είναι σαν λειτουργικότητα γιατί το δέρμα έχει λειτουργίες όπως όταν το αντικαθιστούμε με άλλο δέρμα, είτε είναι αυτό τεχνητό, είτε είναι μόσχευμα, τμήμα από αυτές τις λειτουργίες χάνεται».

Λύτρας: «Θα πάει στο δικαστήριο θα κοιτάξει την κατηγορούμενη και  θα της πει “γιατί;»

Ο δικηγόρος της Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας μίλησε στο Live News για τις δύσκολες ώρες που περνά κάθε μέρα από τη φρικτή επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε.
Όπως τόνισε η καθημερινότητα της Ιωάννας είναι διαφορετική, τονίζοντας ότι και η ψυχολογία της δεν είναι καλή, καθώς παραμένει κλισμένη στο σπίτι της, ενώ δεν μπορεί και να δουλέψει.

«Έχει αλλάξει η ζωή της» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λύτρας, σημειώνοντας ότι μέσω μιας πλατφόρμας υπάρχει οικονομική ενίσχυση προς την Ιωάννα, προκειμένου να ανταποκριθεί στα αυξημένα έξοδα που έχει.

«Το μίσος, η ζήλια και η κακία της κατηγορούμενης την οδήγησαν στο να κάνει αυτή την πράξη και να βρίσκεται η Ιωάννα σε αυτή την κατάσταση» πρόσθεσε ο κ. Λύτρας, υπογραμμίζοντας ότι η κατηγορούμενη δεν έχει απολογηθεί ακόμα. «Δεν έχει αναφερθεί σε τίποτα, δεν έχει δώσει ποτέ την παραμικρή εξήγηση» συμπλήρωσε.

Τέλος, στο ερώτημα αν η Ιωάννα θα παραστεί στο δικαστήριο, ο κ. Λύτρας ήταν ξεκάθαρος. Η Ιωάννα θα πάει στο δικαστήριο, είναι πραγματικά γενναία.

«Θα πάει, θα σταθεί και θα κοιτάξει την κατηγορούμενη και απλά θα της πει “γιατί;”. Και θα περιμένει μία απάντηση που δεν ξέρουμε αν θα την πάρει» κατέληξε ο δικηγόρος της άτυχης Ιωάννας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις