Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Ιωάννινα: Με αυξημένες δυνάμεις οι έρευνες για το αγνοούμενο μικρό αεροσκάφος

Ιωάννινα: Με αυξημένες δυνάμεις οι έρευνες για το αγνοούμενο μικρό αεροσκάφος

Μετά τη διακοπή λόγω και της κακοκαιρίας, αρχίζουν ξανά σήμερα (01.02.2021) και με ενισχυμένες δυνάμεις οι έρευνες για τον εντοπισμό μικρού αεροπλάνου που έχει χαθεί από την Κυριακή. Ο μικρό διθέσιο αεροσκάφος εξαφανίστηκε στην περιοχή ανάμεσα στα Ιωάννινα και την Κοζάνη.

Ελικόπτερο Super Puma με θερμικές κάμερες επρόκειτο να ψάξει το διθέσιο εκπαιδευτικό αεροπλάνο αλλά οι κακές καιρικές συνθήκες στα Ιωάννινα δεν του επέτρεψαν να φτάσει στο σημείο.

Έτσι, οι έρευνες θα συνεχιστούν σήμερα, Δευτέρα (01.02.2021) με περισσότερες δυνάμεις και θα επικεντρωθούν στον ορεινό όγκο της περιοχής Μηλιωτάδες, βορειοανατολικά του αεροδρομίου των Ιωαννίνων.

Όπως ανέφεραν οι πηγές πληροφόρησης του onalert.gr, στο διθέσιο εκπαιδευτικό αεροσκάφος τύπου DV-20 που απογειώθηκε από την αερολέσχη Egnatia Aviation, επέβαινε ένα άτομο. Το τελευταίο σήμα από το αεροσκάφος δόθηκε στις 12.29 της Κυριακής, πέντε ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του αεροδρομίου Ιωαννίνων, στην ευρύτερη περιοχή των Μηλιωτάδων στο Ανατολικό Ζαγόρι.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί και συνολικά επιχειρούν 48 πυροσβέστες με 21 οχήματα.

Στις έρευνες συμμετέχουν:

  • 31 Πυροσβέστες με 14 οχήματα από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες: 1ος Π.Σ. Ιωαννίνων, Π.Υ. Άρτας, Π.Υ. Ηγουμενίτσας, Π.Κ. Μηλιωτάδων και Π.Κ. Μετσόβου,
  • 15 Πυροσβέστες με έξι οχήματα των Ορειβατικών Ομάδων Έρευνας & Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ.) της 2ης, 5ης και 8ης ΕΜΑΚ καθώς και
  • δύο Πυροσβέστες με ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα για έρευνα στα χιονοσκεπή σημεία της περιοχής. Παράλληλα θα επιχειρούν:
  • ένα E/Π Surer Puma και ένα Α/ΦΟΣ CL-415 της Πολεμικής Αεροπορίας
  • ισχυρή δύναμη της ΕΛΑΣ
  • το ΕΚΑΒ και
  • εθελοντές

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις