Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Ιόνια Οδός: Ολοκληρώνεται! Αύριο στην κυκλοφορία το τελευταίο τμήμα!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ολόκληρο το έργο που αλλάζει τα δεδομένα για την Ήπειρο και την Αιτωλοακαρνανία από αύριο θα είναι στη διάθεση των πολιτών.

Στη μία το μεσημέρι της Πέμπτης παραδίδεται στην κυκλοφορία  από τον υπουργό  Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, το τελευταίο, τμήμα από την Πέρδικα ως τον κόμβο της Εγνατίας στα Ιωάννινα.

Πρόκειται για το τελευταίο τμήμα, 14 περίπου χιλιομέτρων, με την παράδοση του οποίου η Ιόνια Οδός γίνεται, ένας ενιαίος, ολοκληρωμένος, σύγχρονος και ασφαλής αυτοκινητόδρομος, που θα ενώνει Αθήνα – Ιωάννινα σε 3,5 ώρες. Το τμήμα από το Αντίρριο ως τα Ιωάννινα καλύπτεται θα καλύπτεται πλέον σε μόλις μιάμιση ώρα.
Το τμήμα Πέρδικα – Ιωάννινα θα έχει δυο λωρίδες κυκλοφορίας και Λ.Ε.Α., όπως το σύνολο του αυτοκινητοδρόμου, 2 Ανισόπεδους Κόμβους, τη δίδυμη σήραγγα της Αμπελιάς, τη Γέφυρα του Κρυβοφού, 11 άνω & κάτω διαβάσεις, καθώς και 51 οχετούς.   


Με την παράδοση του τελευταίου τμήματος στην κυκλοφορία η διάρκεια της διαδρομής από Πέρδικα Ιωαννίνων στον κόμβο της πόλης με την Εγνατία Οδό μειώνεται στο  μισό.
Η εκδήλωση για την παράδοση του συγκεκριμένου τμήματος θα γίνει στην είσοδο της σήραγγας Αμπελιάς στο ρεύμα προς Ιωάννινα, στις 13:00.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε