Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ιράκ: Κραυγή αγωνίας! Έλληνες οδηγοί εγκλωβισμένοι λόγω κορονοϊού!

πετρέλαιο
Φωτογραφία Αρχείου: Reuters

Έκκληση προς κάθε αρμόδιο υπουργό, κάνουν από τα σύνορα του Ιράκ με την Τουρκία, όπου εξακολουθούν να παραμένουν εγκλωβισμένοι από τις 29 Φεβρουαρίου, οι 13 Έλληνες αυτοκινητιστές, στους οποίους εξαιτίας του κορονοϊού στη χώρα μας οι τουρκικές αρχές τους απαγόρευσαν την διέλευση.

Εγκλωβισμένοι στο Ιράκ σε μια υπόθεση που θυμίζει φάρσα

Η υπόθεση, φαντάζει με μια άσχημη φάρσα από πλευράς Τουρκικών Αρχών κι αυτό γιατί το ταξίδι το οδηγών από την Ελλάδα προς το Ιράκ μέσω Τουρκίας ξεκίνησε όπως εξηγεί στο newsit.gr ο Γιώργος Χουτουριάδης στις 20 Φεβρουαρίου περίοδο όπου στη χώρα μας δεν είχε ανακοινωθεί κανένα κρούσμα κορονοϊού αφού το πρώτο εντοπίστηκε έξι ημέρες μετά στην Θεσσαλονίκη.

“Συνολικά είμαστε 13 Έλληνες οδηγοί εγκλωβισμένοι στα σύνορα μεταξύ Ιράκ και Τουρκία, από τις 29 Φεβρουαρίου, όπου οι Τούρκοι έκλεισαν τα σύνορα για εμάς εξαιτίας του κορονοϊού στην Ελλάδα. Δεν μας αφήνουν να περάσουμε γιατί μας θεωρούν ύποπτα κρούσματα και από την άλλη, δεν μας κάνουν ούτε και τις απαραίτητες εξετάσεις για να δουν ότι δεν έχουμε κανένα από τα συμπτώματα. Ακόμα και σ’ έναν Έλληνα οδηγό, που ήταν ο πρώτος που προσπάθησε να περάσει, αν και τον έλεγξαν και βρέθηκε αρνητικός, ωστόσο του απαγόρευσαν την είσοδο και τον γύρισαν πίσω”.

“Όμηροι” στο Ιράκ!

Η κατάσταση της αναίτιας “ομηρίας” ολοένα και δυσκολεύει για την ομάδα των οδηγών, αφού κανένας δεν είναι σε θέση να τους δώσει μια επίσημη απάντηση, σχετικά με το πότε θα καταφέρουν να βρεθούν σε ελληνικό έδαφος.

“Έχουμε μιλήσει με τους πάντες στα Προξενεία, τα Υπουργεία όμως από κανέναν δεν έχουμε μια επίσημη απάντηση σχετική με το τι θα γίνει με εμάς εδώ. Αυτή την στιγμή είμαστε 9 οδηγοί μαζί στα σύνορα και περιμένουμε άλλους 4, οι οποίοι αφού περάσουν όλη την διαδικασία που απαιτείται, θα έρθουν στο σημείο που είμαστε κι εμείς”.

Click4more: Κορονοϊός: Πέντε νέα κρούσματα στην Ελλάδα!

Σύμφωνα με το ιστορικό του ταξιδιού τους οι 13 Έλληνες επαγγελματίες οδηγοί έφυγαν από την Ελλάδα στις 20 Φεβρουαρίου, όταν ακόμα στη χώρα δεν είχε γίνει κανένας λόγος για τον ιό, με αποτέλεσμα όπως αναφέρει ο Γιώργος Χουτουριάδης τα σύνορα είναι ανοιχτά κανονικά.

“Εμείς φύγαμε από την Ελλάδα στις 20 Φεβρουαρίου χωρίς κανένα πρόβλημα. Τα σύνορα ήταν ανοιχτά, η διέλευση γίνονταν χωρίς προβλήματα και ταξιδέψαμε κανονικά. Κάναμε την μεταφορά των εμπορευμάτων χωρίς κανένα πρόβλημα και τώρα είμαστε άδειοι, μόνο που χωρίς καμία προειδοποίηση οι Τούρκοι δεν μας αφήνουν να περάσουμε. Δεν είχαμε καμία ενημέρωση”.

Ρεπορτάζ: Θάνος Μακρογαμβράκης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις