Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ισόβια και από το Εφετείο στον εκτελεστή του Γιάννη Μακρή – Βικτώρια Καρύδα: «Τον άνδρα μου δεν θα τον γυρίσει καμία απόφαση πίσω»

Ισόβια και από το Εφετείο στον εκτελεστή του Γιάννη Μακρή – Βικτώρια Καρύδα: «Τον άνδρα μου δεν θα τον γυρίσει καμία απόφαση πίσω»

«Αυλαία» έπεσε σε μία ακόμα πολύκροτη υπόθεση που εκδικαζόταν στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας. Πρόκειται για την υπόθεση της δολοφονίας του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, συζύγου του μοντέλου, Βικτώριας Καρύδα, έξω από το σπίτι του στη Βούλα, τον Οκτώβριο του 2018.

Δικαστές και ένορκοι καταδίκασαν, χωρίς ελαφρυντικά, όπως και πρωτοδίκως τον βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση, βουλγαρικής καταγωγής, σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του επιχειρηματία ενώ του επιβλήθηκε επιπλέον ποινή φυλάκισης 18 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ για τα αδικήματα της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας ενώ το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα την χορήγηση ελαφρυντικών που αιτήθηκε ο κατηγορούμενος. Αντιθέτως  ο 37χρoνος αδελφός του που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία, αθωώθηκε, κατα πλειοψηφία, λόγω αμφιβολιών.

«Τον άνδρα μου δεν θα τον γυρίσει καμία απόφαση πίσω. Εγώ τον άνδρα μου θέλω», τόνισε η Βικτώρια Καρύδα μετά την έκδοση της απόφασης, ενώ ο δικηγόρος της Γιάννης Μαρακάκης επισήμανε «Θεωρούμε ότι η εξέλιξη αυτή απέδωσε τα αυτονόητα. Ο άνθρωπος που φαινόταν στο οπτικό υλικό να δολοφονεί τον Γιάννη Μακρή αποδείχτηκε ότι ήταν ο πρώτος κατηγορούμενος. Για την κ. Καρύδα και τα παιδιά του ζητούμενο είναι ακόμη το ποιος έστειλε τους δολοφόνους, ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί.»

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις