Ελλάδα

Ισχυρός σεισμός 5,1 ρίχτερ ταρακούνησε την Κεφαλονιά

Στο πόδι σηκώθηκε και πάλι απόψε η Κεφαλονιά από τον ισχυρό σεισμό των 5,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ που σημειώθηκε στο νησί στις 01:15 τα ξημερώματα.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 16 χλμ δυτικά του Ληξουρίου και 20 χλμ δυτικά του Αργοστολίου και το εστιακό βάθος ήταν 5 χλμ.

Σημειώνεται ότι μόλις την περασμένη Παρασκευή σημειώθηκαν δυο μικρότεροι σεισμοί πάλι στην ίδια περιοχή.

Το σχόλιο του διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκη Τσελέντη ήταν:

ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΗ ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΡΑΣΗ. Η ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΓΕΡΜΕΝΗ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ 4-4.5 ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ Η ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΙΚΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ. ΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΥ ΜΑΔ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΑΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΜΕ ΤΑ ΒΑΡΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΩ ΡΑΦΙΑ.

Μιλώντας επίσης στο inkefalonia.gr ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογία κ. Ευθύμιος Λέκκας, δηλωσε:

«Η δόνηση αυτή εκδηλώθηκε στον ίδιο επικεντρικό χώρο που έδωσε και την δόνηση της Παρασκευής, των 4,8 βαθμών. Είναι μία δραστηριότητα που εντάσσεται στο νότιο κλάδο του ρήγματος που έδωσε τον μεγάλο σεισμό τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Η δόνηση είναι πολύ θετικό που έγινε στον θαλάσσιο χώρο και εκτός κατοικημένων περιοχών. Θεωρούμε ότι ενεργοποιήθηκε ο νότιος κλάδος του ρήγματος που έδωσε τους σεισμούς του Φεβρουαρίου, ο οποίος όμως δεν μπορεί να δώσει μεγάλους σεισμούς γιατί περιλαμβάνει μικρά ρήγματα. Δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία.

Βεβαίως και η πολιτική προστασία και οι φορείς της Κεφαλονιάς και ο ΟΑΣΠ, παρακολουθούν το φαινόμενο. Το μόνο που μπορώ να πω είναι να μην υπάρχει φόβος και να υπάρχει νηφαλιότητα στις επόμενες ώρες.

Θεωρώ ότι το φαινόμενο θα σταματήσει εδώ και δεν θα δώσει κάτι μεγαλύτερο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Έκραξαν» Ελληνίδα influencer που έγινε viral: «Ξέρεις πόσο κουραστικό είναι να ανεβάζεις 20 βιντεάκια την μέρα;»
Μετά τα εκατοντάδες αρνητικά σχόλια που δέχτηκε, η influencer διέγραψε το βίντεο και στη συνέχεια δημοσίευσε ένα άλλο post ζητώντας συγγνώμη σε όσους προσβλήθηκαν από την φράση που είπε
Influencer
9
«Ο Γιώργος Μαζωνάκης ήταν μιάμιση ώρα χωρίς τις αισθήσεις του στο ιατρείο» αποκαλύπτει ο δικηγόρος του αξέχαστου τραγουδιστή
«Αυτό που προκύπτει από τη δικογραφία, είναι ότι έγινε μια προσπάθεια να διαγραφούν όλα τα αρχεία των πελατών του συγκεκριμένου ιατρείου και έγινε και μια προσπάθεια καθαρισμού του χώρου», λέει ακόμη ο Χαράλαμπος Λυκούδης
Γιώργος Μαζωνάκης
19
Γιώργος Μαζωνάκης: Η ΑΑΔΕ κάνει «φύλλο και φτερό» την κλινική – Στο μικροσκόπιο λογαριασμοί και σκληροί δίσκοι
Νέος κύκλος ερευνών μετά τον θάνατο του τραγουδιστή - Ο φορολογικός έλεγχος, τα ερωτήματα για τις κρίσιμες ώρες στην κλινική και οι κινήσεις του ΙΣΑ για τους δύο γιατρούς
Γιώργος Μαζωνάκης: Η ΑΑΔΕ κάνει «φύλλο και φτερό» την κλινική – Στο μικροσκόπιο λογαριασμοί και σκληροί δίσκοι
Η στιγμή που ταξί μεταφέρει τον Γιώργο Μαζωνάκη στην κλινική στο Κολωνάκι, λίγο πριν πεθάνει - Δείτε βίντεο
Ο ιδιοκτήτης του ταξί που εντοπίστηκε από τις αστυνομικές και θα καταθέσει την ερχόμενη Δευτέρα, ανέφερε ότι μετέφερε τον γνωστό τραγουδιστή στις 13:55 το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης στο Κολώνακι
Γιώργος Μαζωνάκης