Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Και η Εκκλησία θα φορολογηθεί!

Και η Εκκλησία θα φορολογηθεί!

“Κανείς δεν θα εξαιρεθεί από τη φορολογία, ούτε η Εκκλησία ούτε οι off shore εταιρείες”, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στην Κυριακάτική Ελευθεροτυπία.

“Ηλθε η ώρα να κάνουμε συγκεκριμένα βήματα αναδιανομής του πλούτου”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ακόμη ότι όλες οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης θα τηρηθούν. Πρόκειται για την κατάργηση του ΕΤΑΚ και την αντικατάστασή του με προοδευτικό φόρο επί της περιουσίας, από τον οποίο κανείς δεν θα εξαιρείται, ούτε η Εκκλησία.

Επίσης σχεδιάζεται η φορολόγηση των μεγάλων κληρονομιών και η φορολόγηση των μερισμάτων με τον ίδιο τρόπο όπως τα εισοδήματα από εργασία.
Αλλά και η καταπολέμηση της “προκλητικής” φοροδιαφυγής κάθε είδους, συμπεριλαμβανομένων των off shore εταιρειών, όπως ανεφεραι ο κ. Παπακωνσταντίνου.

“Η αναδιανομή, όμως, δεν αφορά μόνο τη φορολογική πολιτική και το σκέλος των εσόδων του κράτους, αλλά και τις δαπάνες”, επισημαίνει. “Στόχος μας είναι και πάλι η ανακούφιση της μεσαίας τάξης και των ασθενέστερων με την επέκταση του κοινωνικού κράτους και με καλύτερες υπηρεσίες προς τους πολίτες”, τονίζει ο υπουργός Οικονομικών.

Στις 19 και 20 Οκτωβρίου ο υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για την Οικονομία Χοακίμ Αλμούνια, ζητώντας τριετή παράταση για τη μείωση του ελλείμματος.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, στη συνέντευξή του παραδέχεται ότι “έχουμε μια δύσκολη διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας» και χαρακτηρίζει «δικαιολογημένη τη δυσπιστία τους, αφού αθετήθηκε ότι υποσχέθηκε η κυβέρνηση της ΝΔ τα τελευταία χρόνια”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε