Και οι δικηγόροι στο πλευρό των πυρόπληκτων στην Ανατολική Αττική – Δώρισαν υπερσύγχρονο μηχάνημα ζωής

φωτογραφία Reuters

Παρόντες στον ποταμό προσφορών για την ανακούφιση των πληγέντων από τη φονική πυρκαγιά και οι δικηγόροι του Λεκανοπεδίου.

Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, μετά από συνεννόηση του προέδρου του ΔΣΑ με τους Δήμους Μαραθώνα και Ραφήνας, αποτελούμενη από τον Γενικό Γραμματέα, Μιχάλη Καλαντζόπουλο, και τους συμβούλους Κωνσταντίνο Ρίζο και Μιχαήλ – Άγγελο Βουράκη, επισκέφθηκε σήμερα τις πληγείσες περιοχές.

Εκεί συναντήθηκε με τον Δήμαρχο και τον Γεν. Γραμματέα του Δήμου Ραφήνας και την Γεν. Γραμματέα του Δήμου Μαραθώνα, καθώς και πληγέντες από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές.

Η αντιπροσωπεία του ΔΣΑ ενημερώθηκε για την κατάσταση που σήμερα επικρατεί και για τα άμεσα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζουν οι δήμοι και οι πυρόπληκτοι κάτοικοί τους.

Δικηγόροι υπεράσπισης των πυροπαθών

Ενόψει της έναρξης υποβολής των αιτήσεων για το έκτακτο επίδομα στους πυρόπληκτους, η αντιπροσωπεία του ΔΣΑ εξέφρασε την βούληση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, στο πλαίσιο και της πρόσφατης απόφασης του ΔΣ, να συνδράμει τις υπηρεσίες των Δήμων με όποιον τρόπο κριθεί αναγκαίο από αυτούς για την έγκαιρη και σωστή παραλαβή και διεκπεραίωση των αιτήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, ζητήθηκε από τον Δήμο Μαραθώνα η ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό για την υποβοήθηση του έργου της διεκπεραίωσης των αιτήσεων των πυρόπληκτων για διάστημα ενός μηνός. Ο ΔΣΑ θα προβεί άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες για την ικανοποίηση του αιτήματος αυτού και θα διαθέσει στις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες δύο δικηγόρους – συνεργάτες του, από την προσεχή Δευτέρα.

Επιπροσθέτως, από την προσεχή Πέμπτη, σύμβουλος του ΔΣ του ΔΣΑ, επικουρούμενος από συνεργάτες του ΔΣΑ, θα παρευρίσκονται στον χώρο κατάθεσης των αιτήσεων στον Δήμο Μαραθώνα για την παροχή άμεσης, δωρεάν νομικής συνδρομής προς τους πυρόπληκτους κατά τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Δώρισαν στο ΚΑΤ ιατρικό μηχάνημα τελευταίας τεχνολογίας για εγκαύματα

Τέλος, σε υλοποίηση της απόφασης του ΔΣ του ΔΣΑ για την έμπρακτη στήριξη των πυροπλήκτων, ήδη ο ΔΣΑ, μετά από συνεννόηση με την διοίκηση του ΚΑΤ και για την κάλυψη των άμεσων αναγκών των εγκαυματιών της πρόσφατης πυρκαγιάς, προμηθεύτηκε και έθεσε στη διάθεση του Νοσοκομείου ένα μόνιτορ LifeScope VS Nihon Kohden 15’’, για τη μονάδα εγκαυμάτων στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου, αξίας 5.766 €.

Ο ΔΣΑ ευχαριστεί θερμά όλους τους συναδέλφους που έδωσαν αίμα κατά την έκτακτη αιμοδοσία που διοργάνωσε τις προηγούμενες ημέρες, από την οποία έχουν συλλεγεί ήδη πάνω από 100 Μονάδες αίματος, καθώς και τους συναδέλφους που έχουν μέχρι σήμερα καταθέσει χρηματικά ποσά από το υστέρημά τους, για την ενίσχυση των πυρόπληκτων συμπολιτών μας στον Ειδικό Λογαριασμό στήριξης του ΔΣΑ, ο οποίος παραμένει ανοικτός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Αντεπίθεση της Ελλάδας: Καταγγελία σε ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΗΠΑ της τουρκικής παραβατικότητας – Διάβημα στην Άγκυρα

Αντεπίθεση της Ελλάδας: Καταγγελία σε ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΗΠΑ της τουρκικής παραβατικότητας – Διάβημα στην Άγκυρα

Όπως επισημαίνουν διπλωματικές πηγές, με δεδομένη την πρωτοφανή και κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα, η Ελλάδα αναλαμβάνει συγκεκριμένες διπλωματικές πρωτοβουλίες για την καταγγελία των τουρκικών ενεργειών.
Νέες NOTAM – Αυξάνεται το όριο των Ισραηλινών τουριστών στα ελληνικά αεροδρόμια

Νέες NOTAM – Αυξάνεται το όριο των Ισραηλινών τουριστών στα ελληνικά αεροδρόμια

Αυξάνεται το ανώτατο όριο εισόδου Ισραηλινών τουριστών την εβδομάδα σε 10.000, από 5.000 που ίσχυε έως τώρα στα ελληνικά αεροδρόμια, σύμφωνα με νέα συμπληρωματική NOTAM ... Διαβάστε περισσότερα
«Άθλος»! Ο διοικητής του νοσοκομείου «Σωτηρία» για τη δωρεά της Βουλής

«Άθλος»! Ο διοικητής του νοσοκομείου «Σωτηρία» για τη δωρεά της Βουλής

Η νέα πολυδύναμη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Σωτηρία» που εγκαινιάστηκε σήμερα, κατασκευάστηκε και εξοπλίστηξε εξ ολοκλήρου με δωρεά της Βουλής των Ελλήνων. Πρόκειται για ... Διαβάστε περισσότερα
Απαλλαγή του Ριχάρδου για δεύτερη φορά ζητά ο εισαγγελέας

Απαλλαγή του Ριχάρδου για δεύτερη φορά ζητά ο εισαγγελέας

Απαλλακτική πρόταση προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας έκανε, για δεύτερη φορά, ο εισαγγελέας, Ιωάννης Πιέρρος για την γνωστή υπόθεση του ενεχυροδανειστή Ριχάρδου και των ... Διαβάστε περισσότερα