Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Καίει ο λογαριασμός ρεύματος της ΔΕΗ

ΔΕΗ λογαριασμός ρεύματος

Διπλό είναι το σοκ που θα υποστούν οι καταναλωτές. Ο λογαριασμός ρεύματος της ΔΕΗ θα πάει φωτιά και μάλιστα άμεσα.

Το σοκ στην τσέπη του καταναλωτή θα είναι διπλό. Ο λογαριασμός ρεύματος της ΔΕΗ ήδη από πέρυσι καίει καθώς η αυξημένη κατανάλωση λόγω κακών καιρικών συνθηκών φούσκωσε. Οι χρεώσεις όμως θα γίνουν ακόμη μεγαλύτερες λόγω των αναδρομικών που ζητά η επιχείρηση.

Παρά τις διαρροές ότι θα υπάρξουν νέες κλίμακες στις χρεώσεις ΥΚΩ δεν έχει συμβεί το παραμικρό.

Η κακοκαιρία ήδη έχει αρχίσει να χτυπάει την πόρτα, ενώ εδώ και ημέρες στα βόρεια της χώρας οι θερμοκρασίες είναι από 5 ως 10 βαθμούς τη νύχτα και νωρίς το πρωί και η κατανάλωση ρεύματος έχει αυξηθεί.

Παρά τις εξαγγελίες για αλλαγή στις κλίμακες ακόμη αυτό δεν έχει συμβεί και έτσι χιλιάδες καταναλωτές κινδυνεύουν και φέτος με τεράστιες επιβαρύνσεις μέσω του λογαριασμού ρεύματος.

Διπλό “ηλεκτροσόκ”

Σήμερα υπάρχει μια κλίμακα από 0 έως 1.600 kwh με τιμή 0,00699 ευρώ ανά kwh, μια δεύτερη από 1.601 έως 2.000 kwh με τιμή 0,01570 ευρώ, η τρίτη κλίμακα από 2.001 έως 3.000 kwh με χρέωση 0,03987 ευρώ ανά kwh και η κλίμακα πάνω από 3.001 kwh με τιμή 0,04488 ευρώ.

Με το σημερινό καθεστώς εάν κάποιος υπερβεί μία κλίμακα χρεώνεται με την τιμή της επόμενης για όλες τις κιλοβατώρες που κατανάλωσε από την πρώτη κιλοβατώρα.

Τώρα η ΡΑΕ προσανατολίζεται σε μια πιο δίκαιη κατανομή και έτσι ο καταναλωτής θα χρεώνεται με τις τιμές τις επόμενης κλίμακας μόνο για τις πρόσθετες κιλοβατώρες.

Ως τώρα όμως καμία αλλαγή δεν έχει γίνει και οι καταναλωτές θα συνεχίσουν να επιβαρύνονται με τις παλιές χρεώσεις.

Το δεύτερο σοκ θα έρθει στους λογαριασμούς της ΔΕΗ από το 2018. Η επιχείρηση ζητά να λάβει αναδρομικά ως και 700 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα χρεωθούν στους λογαριασμούς από το 2018 ως το 2020.

Η επιχείρηση απειλή με προσφυγή στη διαιτησία καθώς η ΡΑΕ λέει ότι πρέπει να λάβει το μισό ποσό, 360 εκατομμύρια.

Σε κάθε περίπτωση είτε πρόκειται για 360 είτε για 700 ευρώ το ποσό θα πληρωθεί από τους καταναλωτές.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις