Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

“Κάηκε” ξανά το Πολυτεχνείο – Οδοφράγματα, μολότοφ, φωτοβολίδες και χημικά [pics]

“Κάηκε” ξανά το Πολυτεχνείο – Οδοφράγματα, μολότοφ, φωτοβολίδες και χημικά [pics]

– Έγινε η νύχτα… μέρα και πάλι στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου
– Οδοφράγματα, φωτοβολίδες και μολότοφ με το “τσουβάλι” από τους κουκουλοφόρους
– Αποπνικτική ατμόσφαιρα από την χρήση χημικών και κρότου – λάμψης
– “Καταλύτες” οι υδροφόρες της ΕΛΑΣ που απλά έκαναν τα πάντα… μούσκεμα
– 13 συλλήψεις και 9 προσαγωγές
– ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Μολότοφ, πέτρες, φωτοβολίδες, χημικά συνέθεσαν για ακόμα μια φορά το “γνώριμο” σκηνικό που διαμορφώνεται μεταξύ αστυνομίας και αντιεξουσιαστών την ημέρα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Νωρίτερα είχαν ολοκληρωθεί οι ειρηνικές πορείες που διοργάνωσαν διάφορες αριστερές οργανώσεις και το ΚΚΕ. Ωστόσο μικροεπεισόδιο σημειώθηκε μεταξύ διαδηλωτών και κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν στην πορεία των αριστερών οργανώσεων.

“Παρατράγουδα” με την λήξη της πορείας

Τα “παρατράγουδα” άρχισαν μόλις οι αναρχικοί που έκαναν και αυτοί πορεία, συνέχισαν μετά την αμερικάνικη πρεσβεία και πέρασαν μπροστά από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Εκεί σημειώθηκαν επεισόδια με τους αστυνομικούς. Στόχος των αναρχικών ήταν συνεχίζοντας να ενωθούν με αυτούς που βρίσκονταν στα Εξάρχεια και μέσα στο Πολυτεχνείομ, που εκείνη την ώρα έριχναν την πρώτη μολότοφ στην Στουρνάρη.

 

“Βροχή” από μολότοφ, πέτρες και φωτοβολίδες – Απάντηση με χημικά και κρότου λάμψης

Κάπου εκεί άρχισαν… τα γνωστά. Τα οδοφράγματα είχαν στηθεί στην Στουρνάρη, και οι αντιεξουσιαστές άρχισαν να πετούν δεκάδες βόμβες μολότοφ, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα κατά αστυνομικών δυνάμεων.

Οι επιθέσεις σε κάποια φάση γίνονταν από τρία μέτωπα: Από την πύλη της Στουρνάρη, την πύλη της Πατησίων και από το οδόφραγμα της Στουρνάρη, που ήταν από την πλευρά της πλατείας Εξαρχείων.

Οι αστυνομικοί χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης προσπαθώντας να… ανακαταλάβουν τους δρόμους, δεχόμενοι βροχή τις βόμβες από την ταράτσα του Πολυτεχνείου.

Οι υδροφόρες.. έδωσαν τη λύση

Ωστόσο οι κουκουλοφόροι άρχισαν να υποχωρούν κατά πολύ με το που ανέλαβαν δράση οι υδροφόφες της ΕΛΑΣ. Αφού αρχικά… έριξαν κατά διμοιρίας των ΜΑΤ καταλάθος, στην συνέχεια βρήκαν στόχο βάλοντας κατά των αντιεξουσιαστών, κάνοντας τους μούσκεμα.

Πλέον οι νεαροί είχαν κλειστεί στο Πολυτεχνείο, και μόνο όταν έσπασαν το λουκέτο της πύλης της Πατησίων κατάφεραν να κάνουν πάλι εφορμήσεις. Ωστόσο και εκεί η υδροφόρα της ΕΛΑΣ κατέβρεξε τους πάντες.

Έκαψαν την ελληνική σημαία

Για άλλη μια χρονιά σημειώθηκε το θλιβερό γεγονός του καψίματος της Ελληνικής σημαίας. Αντιεξουσιαστές πήραν μια ελληνική σημαία, και επιδεικτικά την έκαψαν στην πύλη της Πατησίων.

13 συλλήψεις και 9 προσαγωγές

Συνολικά η αστυνομία προχώρησε σε 22 τόσο για τα εκτεταμένα επεισόδια στο Πολυτεχνείο, όσο και για όσα έγιναν νωρίτερα έξω από την ΓΑΔΑ. Από αυτές οι 13 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Πάντως εντύπωση προκάλεσε το πόσες μολότοφ και φωτοβολίδες είχαν οι αναρχικοί, καθώς αυτό μαρτυρά πως ήταν καλά οργανωμένοι.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις