Ελλάδα

Καιρός – Meteo: Κορυφώνεται η κακοκαιρία Avgi, χιόνια και βροχές σε πολλές περιοχές

Η κακοκαιρία Avgi κορυφώνεται σήμερα Τρίτη (30.1.2024), με βροχές και σποραδικές καταιγίδες έως το βράδυ σε αρκετές περιοχές αλλά και χιόνια στα ορεινά τμήματα και σε πιο χαμηλά υψόμετρα, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα του meteo.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται έως το βράδυ σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Μαγνησίας, της Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς, της Ανατολικής Πελοποννήσου, της Εύβοιας, της Κρήτης και στα νησιά του Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου ενώ χιόνια θα πέσουν σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Μαγνησίας, της Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς, της Πελοποννήσου, της Εύβοιας και της Κρήτης.

Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν σημαντική σταδιακή εξασθένηση και από το πρωί της Τετάρτης 31/01 θα περιοριστούν στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο, στην Εύβοια και κυρίως στην Κρήτη.

Στους Χάρτες 1 και 2 παρουσιάζεται η βροχόπτωση και η χιονόπτωση που αναμένεται σήμερα το απόγευμα και αύριο το πρωί. Στον Χάρτη 3 παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός (βροχή και χιόνι) που αναμένεται σήμερα και αύριο.

rain snow avgi meteo

Η βροχόπτωση (πράσινες αποχρώσεις) και η χιονόπτωση (μωβ αποχρώσεις) που αναμένεται το απόγευμα της Τρίτης 30/01

rain snow avgi meteo

Η βροχόπτωση (πράσινες αποχρώσεις) και η χιονόπτωση (μωβ αποχρώσεις) που αναμένεται το πρωί της Τετάρτης 31/01

rain snow avgi meteo

Ο αθροιστικός υετός (βροχή / χιόνι) που αναμένεται την Τρίτη 30/01 και Τετάρτη 31/01

Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν σήμερα τα 8 μποφόρ και κατά τόπους τα 9 μποφόρ ενώ θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση από αύριο. Στο Ιόνιο οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία που σήμερα δεν θα ξεπεράσει τους 9 έως 12 βαθμούς Κελσίου θα παρουσιάσει μικρή άνοδο την Τετάρτη 31/01, κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κακοκαιρία Erminio: Μήνυμα του 112 στην Αττική – «Περιορίστε τις μετακινήσεις από το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα»
«Λόγω έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται στην Περιφέρεια Αττικής, περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες από το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών»
Κακοκαιρία
Κακοκαιρία Erminio: Τηλεργασία και απαγόρευση delivery από τις 18:00 έως τις 22:00 – Τα έκτακτα μέτρα για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα
Υποχρεωτική παύση delivery και τηλεργασία τα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει ολόκληρη τη χώρα
Βροχή στην Αθήνα
Μήνυμα του 112 σε Αρκαδία, Λακωνία, Αργολίδα και Κορινθία για την κακοκαιρία Erminio - «Περιορίστε τις μετακινήσεις σας»
«Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες από το μεσημέρι έως το βράδυ σήμερα» αναφέρεται στο μήνυμα του 112 στις Περιφερειακές Ενότητες Αρκαδίας, Λακωνίας, Αργολίδας και Κορινθίας
Κακοκαιρία στην Πελοπόννησο
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες