Ελλάδα

Καιρός – Αρναούτογλου: «Κατεβασιά» ψυχρών αέριων μαζών γύρω στις 2-4 του Φλεβάρη

Την προσοχή μας και τις επόμενες ώρες εφιστά ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, καθώς το πέρασμα της κακοκαιρίας «Ελπίδα» από το μεγαλύτερο μέρος της χώρας άφησε πίσω του πληγές, ωστόσο και οι επόμενες ώρες είναι ιδαίτερα κρίσιμες.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, τις επόμενες ώρες χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην Κρήτη, και μέχρι περίπου τις προμεσημβρινές μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης, καθώς εκεί αναμένονται κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις συνοδευόμενες κατά τόπους και από αστραπόβροντα κυρίως πάνω από 200 με 300 μέτρα καθώς χαμηλότερα το κοκοσάλι (χιονοχάλαζο) δείχνει να επικρατεί περισσότερο.

Ο γνωστός μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, στην ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Θα διατηρηθούν τα έντονα θερμοκρασιακά σκαμπανεβάσματα σε πολλές περιοχές της χώρας, τουλάχιστον μέχρι αρχές Φλεβάρη! Πιο σημαντική δείχνει η “κατεβασιά” ψυχρών αέριων μαζών γύρω στις 2-4 του Φλεβάρη!

Φίλες και φίλοι Καλή σας ημέρα

Λίγο προσοχή τις επόμενες ώρες στην Κρήτη και μέχρι περίπου τις προμεσημβρινές μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης καθώς εκεί αναμένονται κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις συνοδευόμενες κατά τόπους και από αστραπόβροντα κυρίως πάνω από 200 με 300 μέτρα καθώς χαμηλότερα το κοκοσάλι (χιονοχάλαζο) δείχνει να επικρατεί περισσότερο!

Όσον αφορά στις περιοχές όπου είχαμε χιονοπτώσεις το τελευταίο εικοσιτετράωρο, μαζί με το σημερινό, θα χρειαστούμε σίγουρα ακόμα ένα εικοσιτετράωρο για να αρχίσει ο καιρός να γίνεται τόσο μαλακός ώστε να υποχωρήσουν σε μεγάλο βαθμό τα χιόνια και ο πάγος τουλάχιστον στις περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας στις περισσότερες περιοχές της Αττικής.

Την Παρασκευή θα έχει βελτιωθεί εντελώς η κατάσταση καθώς τη συγκεκριμένη ημέρα προβλέπεται επικράτηση νοτιοδυτικών ανέμων που θα ανεβάσουν αρκετά τη θερμοκρασία και κατά τη διάρκεια των βραδινών νυχτερινών ωρών.

Όπως έγραψα και στον τίτλο και είπα και χθες στο αναλυτικό δελτίο καιρού της ΕΡΤ3 στις 4:45 το απόγευμα και στις 10:45 το βράδυ, το ερχόμενο σαββατοκύριακο θα ξαναπέσει η θερμοκρασία (όχι ομως τόσο πολύ όσο τα τελευταία 24ωρα), όμως πιο σημαντική φαίνεται η ψυχρή εισβολή την επόμενη εβδομάδα και κυρίως μεταξύ δύο και τέσσερις Φλεβάρη για την οποία θα αναφερθώ και απόψε στα δελτία καιρού της ΕΡΤ3!

Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου», καταλήγει η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτγολου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στη ΓΑΔΑ οδηγείται ο 89χρονος που άνοιξε πυρ σε ΕΦΚΑ και Εφετείο - «Έχει ψυχικό υπόβαθρο και χρήζει βοήθειας»
Ο δικηγόρος Βασίλης Νουλέζας εκτίμησε πως ο 89χρονος θα βρεθεί αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες, όπως απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και παράβαση του νόμου περί όπλων
Φωτογραφία ντοκουμέντο από τη σύλληψη του 89χρονου στην Πάτρα
Καταδίκη 35χρονου stalker μίας 26χρονης στη Θεσσαλονίκη - Είχε φτάσει στο σημείο να μετακομίσει από άλλη πόλη
Παρά τις επανειλημμένες απορρίψεις και τα «μπλοκαρίσματα» σε όλες τις διαδικτυακές εφαρμογές, ζητούσε επίμονα ανταπόκριση εκφράζοντας επιθυμία για σχέση -ακόμη και για γάμο
iStock
Πυροβολισμοί σε ΕΦΚΑ και Εφετείο: Η επίθεση που σχεδίαζε ο 89χρονος για 1 χρόνο και η απόδραση στην Ιταλία – Έπαιρνε σύνταξη 2600 δολαρίων από τις ΗΠΑ
Στον 89χρονο, είχε γίνει εμμονή το γεγονός οτι δεν έβγαζε σύνταξη απο το ελληνικό κράτος, δεν μπορούσε να αποδεχθεί αυτή την κατάσταση και θεωρούσε συνυπεύθυνη και την ελληνική Δικαιοσύνη
Φωτογραφία ντοκουμέντο από τη σύλληψη του 89χρονου στην Πάτρα 41