Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Καιρός: “Έφυγε” λόγω αέρα η σκεπή από δημοτικό σχολείο στο Καματερό

Καιρός: “Έφυγε” λόγω αέρα η σκεπή από δημοτικό σχολείο στο Καματερό
Φωτογραφία Facebook Thannasis Kareliotis

Οι ισχυρότατοι άνεμοι που έφερε ο “Ξενοφών” ξεκόλλησαν μέρος από τη σκεπή στο 2ο δημοτικό σχολείο στο Καματερό. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί, το σχολείο λειτουργεί σήμερα κανονικά, ωστόσο ίσως χρειαστεί να γίνει διακοπή των μαθημάτων για να αποκατασταθεί η ζημιά.

Ευτυχώς οι μαθητές και οι δάσκαλοι στο 2ο δημοτικό σχολείο στο Καματερό είχαν αρχίσει να μπαίνουν στις τάξεις όταν αποκολλήθηκε μέρος της σκεπής από τον αέρα και έτσι δεν υπήρξε τραυματισμός.

Υπήρχαν όμως κάποιοι μαθητές στο προαύλιο και θα μπορούσε να συμβεί κάτι κακό, λέει μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πατέρας μιας μαθήτριας. Όπως περιέγραψε τα τμήματα που αποκολλήθηκαν είναι τμήματα μόνωσης τα οποία θα έπρεπε να απομακρυνθούν ή να επισκευαστούν καθώς το σχήμα τους είχε αλλοιωθεί.

Από τις εικόνες φαίνεται από τη σκεπή να έχουν αποκολληθεί και να έχουν πέσει στο πλάι του σχολείου.

Φωτογραφία Facebook Thannasis Kareliotis
Φωτογραφία Facebook Thannasis Kareliotis

Ευτυχώς, από καθαρή τύχη, όπως περιέγραψε ο πατέρας της μαθήτριας, κανείς δεν βρισκόταν στο σημείο εκείνη την ώρα και έτσι δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Ο Θανάσης Καραλιώτης, πρόεδρος του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Καματερού, μιλώντας στο newsit.gr δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να χρειαστεί το σχολείο να μείνει μερικές μέρες κλειστό έως ότου να αποκατασταθεί το πρόβλημα. Αυτό θα αποφασιστεί αν κριθεί πως η κατάσταση εγκυμονεί κινδύνους για τους μαθητές. Σε αυτή την περίπτωση ίσως μείνει κλειστό για μια ή δυο μέρες.

Ο κ. Καραλιώτης εκτίμησε ότι κάποια στιγμή αυτό θα συνέβαινε, αφού το σχολείο φτιάχτηκε πριν από 17 χρόνια και ήταν θέμα χρόνου, λόγω φθοράς, να συμβεί κάτι τέτοιο.

Ακούστε τι δήλωσε

Φωτογραφία Facebook Thannasis Kareliotis
Φωτογραφία Facebook Thannasis Kareliotis

Η Πυροσβεστική δεν κλήθηκε, ωστόσο στην περιοχή του Καματερού “περιπολούν” δυο οχήματα για προληπτικούς λόγους καθώς οι άνεμοι είναι ιδιαίτερα ισχυροί και ο καιρός θα συνεχίσει για ημέρες στο ίδιο “μοτίβο”.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος δήλωσε ότι γίνονται όλες οι ενέργειες ώστε να απομακρυνθούν τα κομμάτια που αποκολλήθηκαν και να αποκατασταθεί η ζημιά. Ίσως, όπως είπε, να χρειαστεί να μείνει για μια ημέρα κλειστό το σχολείο.

Ρεπορτάζ: Θ. Πάνου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις