Δευτέρα, 22 Απρ.
19oC Αθήνα

Καιρός: Επικίνδυνο κοκτέιλ ζέστης με μελτέμια, SOS για πυρκαγιές – Νέος καύσωνας με 43άρια από την Πέμπτη

Καιρός: Επικίνδυνο κοκτέιλ ζέστης με μελτέμια, SOS για πυρκαγιές – Νέος καύσωνας με 43άρια από την Πέμπτη

Υποχωρεί ο καύσωνας για λίγες ώρες δίνοντας τη θέση του σε χαμηλότερες θερμοκρασίες αλλά και σε έντονους βοριάδες που αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης πυρκαγιάς σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Oι ισχυροί άνεμοι που θα πνέουν σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες αποτελούν το ιδανικό κοκτέιλ για την εκδήλωση πυρκαγιάς. Οι άνεμοι και τα μελτέμια θα φτάσουν στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ και ενώ ο καύσωνας υποχωρεί προσωρινά αυξάνεται σημαντικά ο κίνδυνος πυρκαγιάς.

Η Πολιτική Προστασία και η Πυροσβεστική βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και παράλληλα στη δημοσιότητα έχουν δοθεί χάρτες που απεικονίζουν τις περιοχές εκείνες που βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο.

Σύμφωνα με τον χάρτη επικινδυνότητας που εξέδωσε η Πολιτική Προστασία, σε επιφυλακή θα πρέπει να βρίσκονται η Αττική, τα Κύθηρα, η Εύβοια, η Βοιωτία, η Φθιώτιδα, περιοχές της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Αρκαδίας, καθώς και η Αργολίδα, η Κρήτη, η Σάμος, η Ικαρία, η Χίος, τα Ψαρά και η Λέσβος.

Οι θερμοκρασίες των επόμενων ημερών:

Από σήμερα Δευτέρα (17-7-2023) έως και την Τετάρτη (19-7-2023) η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή στα ανατολικά και τα βόρεια, αλλά θα αυξηθεί στα δυτικά ηπειρωτικά. Πιο συγκεκριμένα οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα φθάσουν:

  • στα βόρεια ηπειρωτικά τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου
  • στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου
  • στα δυτικά ηπειρωτικά τους 38 με 40 και κατά τόπους στη δυτική Στερεά τους 41 βαθμούς Κελσίου
  • στα νησιά του Ιονίου τους 38 με 39 βαθμούς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

 

Από την Πέμπτη το θερμόμετρο θα αρχίσει να ανεβαίνει και πάλι με τις μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας να φτάνουν στα ηπειρωτικά τους 40 με 42 και κατά τόπους τους 43, στα νησιά του Ιονίου τους 39 με 41 και στα νησιά του Αιγαίου τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις