Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Καιρός – Γιάννης Καλλιάνος: Τσακώνονται οι μετεωρολόγοι για την κακοκαιρία – Χιόνια και στην Αττική

Καιρός – Γιάννης Καλλιάνος: Τσακώνονται οι μετεωρολόγοι για την κακοκαιρία – Χιόνια και στην Αττική

Χιόνια και στην Αττική «βλέπει» ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος από την Πέμπτη, καθώς το νέο κύμα κακοκαιρίας θα φέρει τσουχτερό κρύο αλλά και χιονόπτωση σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, όπως λέει ο Γιάννης Καλλιάνος στην πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες μέρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στην Αττική αλλά δεν θα είναι ούτε έντονες ούτε ασθενείς. Μάλιστα, σημειώνει χαρακτηριστικά πως: «Ο χιονιάς της Αττικής που έρχεται θα στεναχωρήσει και εκείνους που περιμένουν χιονοστιβάδες στο Σύνταγμα αλλά και εκείνους που περιμένουν απλές νιφάδες στα βόρεια προάστια».

Παράλληλα, αφήνει αιχμές κατά των μετεωρολόγων που «τσακώνονται» για το ποιος θα κάνει τη σωστή πρόβλεψη για τα χιόνια στην Αττική. 

Τέλος σημειώνει πως το κρύο θα είναι τσουχτερό και παρατεταμένο, ενώ οι χιονοπτώσεις θα είναι σφοδρές σε κάποιες περιοχές της υπόλοιπης Ελλάδας και καταλήγει λέγοντας με νόημα πως «Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου:

«Η ΑΤΤΙΚΗ ΘΑ ΔΕΧΤΕΙ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ

Από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης και έπειτα, σταδιακά, θα έρθει και ο πολυσυζητημένος χιονιάς της Αττικής.
Γράφτηκαν πολλά τις τελευταίες ημέρες. Αν και δεν θα έπρεπε, ο προσεχής χιονιάς “γέννησε” ακόμη και “κόντρες” η ισχυρές διαφωνίες μεταξύ Μετεωρολόγων, γεγονός που το θεωρώ στενάχωρο γιατί δεν τιμά την Μετεωρολογική κοινότητα.

Ο κάθε πρόγνωσης καιρού θα κάνει τη δική του εκτίμηση και τα αποτελέσματα θα βγουν στο τέλος της κακοκαιρίας. Θεωρώ άκομψο να “τσακώνονται” Μετεωρολόγοι η να αφήνουν υπονοούμενα για το ποιος θα είναι εκείνος που θα προβλέψει τελικά πρώτος και σωστότερα την επικείμενη ψυχρή εισβολή.

Λοιπόν, για να μιλήσουμε και λίγο επί του αντικειμένου που σας ενδιαφέρει πραγματικά, ο χιονιάς της Αττικής που έρχεται θα στεναχωρήσει και εκείνους που περιμένουν χιονοστιβάδες στο Σύνταγμα αλλά και εκείνους που περιμένουν απλές νιφάδες στα βόρεια προάστια.

Κάτι ενδιάμεσο θα γίνει. Από την Πέμπτη έως και την Κυριακή (τουλάχιστον), δηλαδή για 4 ημέρες χοντρικά, θα εκδηλώνονται κατά περιόδους χιονοπτώσεις στην Αττική έως και κατά διαστήματα πεδινές περιοχές. Με εξάρσεις και υφέσεις βέβαια. Δεν θα χιονίζει δηλαδή σερί για 4 ημέρες. Άλλοτε θα είναι βελτιωμένος ο καιρός και άλλοτε θα πυκνώνουν οι νεφώσεις και θα έρχεται ο “λευκός” επισκέπτης.

 


Σίγουρα στα βόρεια και βορειοανατολικά προάστια (ίσως και στα ανατολικά) το χιόνι θα είναι πιο πυκνό και θα εκδηλώνεται για περισσότερες ώρες αλλά εκτιμώ ότι θα χαρούν και οι πιο κέντρο-νότιοι κάτοικοι του νομού.

Τώρα, επειδή το κρύο θα είναι παρατεταμένο (έχει έρθει και πιο έντονο όμως, μην ανησυχείτε) και επειδή σχεδόν οι περισσότεροι νομοί στη χώρα θα δεχτούν χιονοπτώσεις (στα βόρεια θα χιονίσει και από αύριο) αλλού στα πιο ορεινά και αλλού στα πιο πεδινά, άλλοτε πιο εξασθενημένες και άλλοτε πιο ισχυρές, καλό θα ήταν να είναι έτοιμος ο κρατικός μηχανισμός.

Επίσης επειδή οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα επηρεάσουν όχι μόνο τα ορεινά αλλά και την κεντρική και βόρεια Ελλάδα γενικότερα, θα δοκιμαστούν οι αγρότες μας γιατί και η εποχή είναι επικίνδυνη για τις σοδειές. Πάρτε τα μέτρα σας, σας παρακαλώ θερμά.

Τέλος, ο κρατικός μηχανισμός θα πρέπει και οφείλει να είναι πανέτοιμος. Και Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις