Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Καιρός – Κακοκαιρία Μήδεια: Πως θα κινηθούν σήμερα τα ΜΜΜ – Ξεκίνησαν τα δρομολόγια

Καιρός – Κακοκαιρία Μήδεια: Πως θα κινηθούν σήμερα τα ΜΜΜ – Ξεκίνησαν τα δρομολόγια

Λίγα λεπτά μετά τις 07:00 ξεκίνησαν τα δρομολόγια των λεωφορείων, που έμειναν στα αμαξοστάσια νωρίτερα αφού λόγω της κακοκαιρίας στην Αττική και της ισχυρής χιονόπτωσης ήταν αυξημένος ο κίνδυνος παγετού τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η προτεραιότητα για την κίνηση των λεωφορείων στην Αττική θα δοθεί στο κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά, με στόχο να καλυφθούν οι κεντρικοί οδικοί άξονες. Επίσης, γίνεται μεγάλη προσπάθεια να κινηθούν τα λεωφορεία στους κεντρικούς άξονες των βορείων, νοτίων και δυτικών προαστίων, περιοχών που «χτύπησε» ιδιαίτερα η κακοκαιρία στην Αττική.

Click4more Κακοκαιρία Μήδεια: Δεκάδες περιοχές χωρίς ρεύμα και νερό στην Αττική – «Κουτσές» οι συγκοινωνίες

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον ΟΑΣΑ, εποπτικά συνεργεία της ΟΣΥ σε συνεργασία με την Τροχαία Αττικής διενεργούν αυτοψίες προκειμένου να διαπιστωθεί η δυνατότητα εκτέλεσης δρομολογίων σε όλο το δίκτυο.

Τα δεδομένα μέχρι και χθες αργά το βράδυ της Τρίτης (16.02.2021) στο οδικό δίκτυο της Αθήνας καθιστούσαν πολύ δύσκολη την εκτέλεση των πρωινών δρομολογίων ειδικά στα βορειοδυτικά και βορειοανατολικά προάστια της Αθήνας. Στη διάρκεια της ημέρας θα επανεκτιμηθεί η δυνατότητα εκτέλεσης δρομολογίων στις συγκεκριμένες γραμμές.

Επίσης, σύμφωνα με τον Οργανισμό γίνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες έτσι ώστε και σήμερα να λειτουργήσει το τμήμα της γραμμής 1 του μετρό Πειραιάς – Ν. Ιωνία και ταυτόχρονα να τεθεί σε λειτουργία και το υπόλοιπο τμήμα μέχρι την Κηφισιά, εφόσον αυτό καταστεί εφικτό.

Οι γραμμές 2 και 3 του μετρό θα λειτουργούν κανονικά, όπως και χθες, εκτός από το τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Τέλος, κανονικά θα διεξάγονται τα δρομολόγια του τραμ σε ολόκληρο το δίκτυο του.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις