Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Καιρός – Καλλιάνος: «Μεγάλη προσοχή με τον καύσωνα – Τέτοιες συνθήκες επικρατούσαν και στο Μάτι»

Καιρός – Καλλιάνος: «Μεγάλη προσοχή με τον καύσωνα – Τέτοιες συνθήκες επικρατούσαν και στο Μάτι»
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η πιο δύσκολη μέρα του καύσωνα θα είναι η αυριανή, ενώ μεγάλος είναι ο κίνδυνος για πυρκαγιές, τόνισε ο Γιάννης Καλλιάνος επισημαίνοντας πως οι καιρικές συνθήκες θα είναι ίδιες όπως αυτές στο Μάτι πριν από τρία χρόνια.

«Αύριο θα θυμόμαστε για αρκετό καιρό την ημέρα, γιατί ο υδράργυρος θα φτάσει σε πολύ υψηλές τιμές. Στους 42 με 43 βαθμούς και τοπικά τους 44», ανέφερε ο Γιάννης Καλλιάνος.

«Η Πέμπτη θα είναι μία δύσκολη ημέρα και οι περιοχές που θα ψηθούν είναι η Θεσσαλία, η Κεντρική και Ανατολική Στερεά, η Αττική και η Εύβοια, η Ανατολική και Νότια Πελοπόννησος και η Νότια Κρήτη. Σε όλες αυτές τις περιοχές θα υπάρχουν τμήματα κυρίως που ο υδράργυρος θα φτάσει μέχρι 42-43 βαθμούς και ίσως και 44», εξήγησε περιγράφοντας τις καιρικές συνθήκες.

«Στο κέντρο της Αθήνας η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς. Υπάρχει μικρή πιθανότητα στις βόρειες και δυτικές περιοχές του νομού Αττικής ο υδράργυρος να φτάσει 43 βαθμούς Κελσίου. Τα τμήματα αυτά που συνορεύουν με την Βοιωτία και την Εύβοια θα έχουν αυξημένη θερμοκρασία λόγω των νοτιάδων.

Κατά τη διάρκεια της αυριανής ημέρας θα έχουμε ένα δυτικό άνεμο στα ηπειρωτικά τμήματα έξι το πολύ επτά μποφόρ ένα δυτικό λίβα, που θα είναι αρκετά ξηρός, και σε συνδυασμό με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίας υψηλός είναι ο κίνδυνος για πυρκαγιές. Φοβάμαι ότι είναι μια μέρα SOS για πυρκαγιές. Τέτοιος άνεμος και τέτοιες θερμοκρασίες επικράτησαν πριν από 3 χρόνια στο Μάτι», τόνισε ο Γιάννης Καλλιάνος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις