Ο καύσωνας έβαλε την χώρα στο «φούρνο» και το Σάββατο 26 Ιουλίου καθώς οι θερμοκρασίες ήταν τροπικές με την ανώτερη σπάει το φράγμα των 45 βαθμών Κελσίου.
Σύμφωνα με το meteo συνθήκες καύσωνα επικράτησαν και το Σάββατο με τις θερμοκρασίες να φτάνουν σε πολλές περιοχές τους 42-43 βαθμούς, ενώ τοπικά καταγράφηκαν και πάλι 45 βαθμοί Κελσίου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, οι υψηλότερες θερμοκρασίες της επικράτειας σημειώθηκαν στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας.
Στον χάρτη παρουσιάζεται η κατανομή της μέγιστης θερμοκρασίας στη χώρα καθώς και οι 8 σταθμοί με τις υψηλότερες μέγιστες. Οι λευκοί κύκλοι υποδηλώνουν τους σταθμούς όπου η μέγιστη θερμοκρασία ξεπέρασε τους 37 °C.
Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες που παρουσιάζονται στην εικόνα αυτή, η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 37 °C σε 306 από τους 554 ενεργούς σταθμούς, τους 40 °C σε 78 σταθμούς και τους 42 °C σε 24 σταθμούς.
Ειδικά για το νομό Αττικής και την πόλη της Αθήνας, αξίζει να σημειωθεί ότι η θερμοκρασία ξεπέρασε και τους 40°C στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών (40.8°C), στον Πειραιά (40.1°C), στα Πατήσια (40.1°C) και στον Άγιο Κοσμά (40.1°C).