Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Καιρός – Κλέαρχος Μαρουσάκης: Προσοχή στη Βόρεια Εύβοια – Διήμερο με βροχές και καταιγίδες

Καιρός – Κλέαρχος Μαρουσάκης: Προσοχή στη Βόρεια Εύβοια – Διήμερο με βροχές και καταιγίδες

Σε ετοιμότητα θα πρέπει να βρίσκονται ο κρατικός μηχανισμός και οι κάτοικοι στην Βόρεια Εύβοια, καθώς για μια ακόμη φορά αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, στη Βόρεια Εύβοια θα σημειωθούν υψηλά ποσοστά βροχής που σε συνδυασμό με τις πρόσφατες φωτιές αυξάνουν τον κίνδυνο πλημμυρών.

Ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, στην πρόγνωσή για το καιρό μιλά για αλλαγή του καλοκαιρινού σκηνικού που – τουλάχιστον για τις επόμενες δύο μέρες – θα δώσει σημαντικά ποσοστά βροχής στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Εύβοιας.

Οι ισχυρές βροχές αναμένεται να επηρεάσουν αρκετές περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας που βρέχονται από τα δυτικά τμήματα του Αιγαίου. Ωστόσο, οι περιοχές που θα πληγούν περισσότερο είναι τα ανατολικά – νοτιοανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας, τις Σποράδες, την Εύβοια και τη βορειοανατολική Στερεά.

Η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη:

«ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ – ΠΕΜΠΤΗ

Ισχυρές βροχές αναμένονται το επόμενο διήμερο σε αρκετές περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας που βρέχονται από τα δυτικά τμήματα του Αιγαίου μιας και το βαρομετρικό χαμηλό που έχει ενισχύσει την βαροβαθμίδα (διαφορά βαρομετρικής πίεσης) μέσα στο Αιγαίο και που προκαλεί σήμερα τους πολύ θυελλώδεις βοριάδες, καθώς θα μετατοπιστεί πιο ανατολικά θα δημιουργήσει μία ζώνη σύγκλισης γύρω από τις Σποράδες, το Πήλιο και τα βόρεια τμήματα της Εύβοιας. Η ζώνη αυτή σύγκλισης και καθώς θα αλληλεπιδράσει με την τοπογραφία αυτών των περιοχών θα προκαλέσει μια ζώνη έντονων και με διάρκεια βροχοπτώσεων στα ανατολικά – νοτιοανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας, στις Σποράδες, την Εύβοια και την βορειοανατολική Στερεά όπως φαίνεται και στον επισυναπτώμενο χάρτη βροχόπτωσης.

Με δεδομένες και τις συνθήκες όπως διαμορφώθηκαν μετά και τις πυρκαγιές, θα πρέπει να υπάρχει ετοιμότητα ώστε να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα από αυτή την εξέλιξη.

Καλή συνέχεια σε όλες και σε όλους!»

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις