Ελλάδα

Καιρός: Νέο μήνυμα του 112 στην Μύκονο – «Έντονα καιρικά φαινόμενα, περιορίστε τις μετακινήσεις σας»

Εξαιτίας της κακοκαιρίας η Μύκονος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Η κακοκαιρία στην Μύκονο συνεχίζεται με έντονες βροχοπτώσεις και τους κατοίκους να λαμβάνουν στο κινητό τους μήνυμα από το 112.

Σύμφωνα με το μήνυμα από το 112 στο νησί της Μυκόνου αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα και γι’ αυτό τον λόγο θα πρέπει να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Προειδοποιητικό μήνυμα. Έντονα καιρικά φαινόμενα στο νησί της Μυκόνου. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

 

Από το πρωί της Τετάρτης άνοιξαν πάλι οι ουρανοί στην Μύκονο με την βροχόπτωση να είναι έντονη. 

Εξαιτίας της κακοκαιρίας η Μύκονος, αλλά και η Πάρος έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αφού τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ωρών έχουν προκαλέσει πολλά προβλήματα.

Σύμφωνα με το meteo η Μύκονος που χτυπήθηκε σκληρά από την κακοκαιρία, κατέγραψε 71,6 χιλιοστά βροχή, εκ των οποίων τα 65 από αυτά τα χιλιοστά καταγράφηκαν μέσα σε μόλις σε 2 ώρες κατά το διάστημα 17:10-19:10 το απόγευμα της Δευτέρας (31/03/2025).

Την ίδια ώρα τις «πληγές» της μετρά και η Πάρος, ένα ακόμη νησί των Κυκλάδων που έχει χτυπηθεί από την κακοκαιρία. Πολλά σημεία του νησιού παραμένουν θαμμένα κάτω από τόνους λάσπης. Έχουν ήδη απομακρυνθεί όλα τα κατεστραμμένα αυτοκίνητα, τα οποία είχαν παρασυρθεί από τον χείμαρρο που δημιουργήθηκε από την υπερχείλιση του Ξηροπόταμου στην πλατεία της Νάουσας, ενώ τόνοι λάσπης έχουν απομακρυνθεί από τα συνεργεία του δήμου, τα οποία δούλευαν από χθες το πρωί. Οι εικόνες από την Πάρο είναι αποκαρδιωτικές.

Πού θα χτυπήσει σήμερα η κακοκαιρία

Για σήμερα τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στην ανατολική και τη νότια χώρα, οι οποίες θα είναι τοπικά ισχυρές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη και την Ήπειρο από 9 έως 18 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 8 έως 18 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 19 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου από 11 έως 17 βαθμούς, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 12 έως 19.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα νότια από δυτικές νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και το μεσημέρι και το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθη ο 54χρονος για τις δολοφονίες της μητέρας και της αδελφής του στου Ζωγράφου - «Πέθαναν από φυσικά αίτια», ισχυρίστηκε
Αποκάλυψε στους αστυνομικούς πως έφυγαν από τη ζωή πριν από 3 μήνες και απλά τοποθέτησε τις σορούς στο συγκεκριμένο δωμάτιο για να κρύψει τον θάνατό τους
Διαμέρισμα
Fuel Pass και ψηφιακές απάτες: Γιατί τα παραπλανητικά SMS ήρθαν για να μείνουν – Οι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται την επικαιρότητα
Πρόκειται για ένα διαρκές «παιχνίδι γάτας και ποντικιού», όπου κάθε τεχνολογικό φράγμα που υψώνεται, αργά ή γρήγορα δοκιμάζεται και παρακάμπτεται
Scam
Στη φυλακή ο Χρήστος Μαυρίκης για δωροδοκία δικαστή – Καταδικάστηκε σε έξι χρόνια χωρίς αναστολή 
Τι κατέθεσε ο ανώτατος δικαστής και παραλήπτης της επιστολής Μαυρίκη - «Του εξήγησα ότι δεν παραλαμβάνω φακέλους και ότι πρέπει να απευθυνθεί στη γραμματεία. Τελικά ήρθε στο γραφείο και μου παρέδωσε τον φάκελο»
O Χρήστος Μαυρίκης 5
Άγιο Φως: Την Τετάρτη οι αποφάσεις για τη μεταφορά του στην Ελλάδα – Τα σενάρια που εξετάζονται
«Η Ελλάδα εκφράζει τη βαθιά της ανησυχία για το γεγονός ότι ο Λατίνος Πατριάρχης Ιεροσολύμων εμποδίστηκε χθες να εισέλθει στον Ναό του Παναγίου Τάφου στην Ιερουσαλήμ για να τελέσει την Καθολική Κυριακή των Βαΐων»
Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο 6