Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Καιρός: Πάλι ξεπέρασε τους 41 βαθμούς η θερμοκρασία – Δροσίζει (για λίγο) τη Δευτέρα

Καιρός: Πάλι ξεπέρασε τους 41 βαθμούς η θερμοκρασία – Δροσίζει (για λίγο) τη Δευτέρα
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Συνεχίστηκαν οι συνθήκες καύσωνα και την Κυριακή 27/06, με τη θερμοκρασία στα κεντρικά και νότια να ξεπερνά τους 40 ⁰C, με τη μεγαλύτερη τιμή να καταγράφεται και πάλι στα Αρφαρά Μεσσηνίας με 41,4 ⁰C.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr οι οκτώ υψηλότερες θερμοκρασίες κατά τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής 27/06, παρουσιάζονται στον ενσωματωμένο πίνακα της παρακάτω εικόνας.

Η εικόνα προέρχεται από την κάμερα στην περιοχή Κοκκάρι της Σάμου, η οποία ανήκει στο δίκτυο καμερών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Μικρή ανάσα δροσιάς τη Δευτέρα

Υποχώρηση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών αναμένεται από τη Δευτέρα, με τις μέγιστες τιμές έως τους 37-38 βαθμούς στα ηπειρωτικά, ενώ παράλληλα θα πέσουν τοπικές βροχές στα βόρεια και κεντρικά, κυρίως ορεινά τμήματα, κατά τις θερμές ώρες της μέρας.

Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τη Δευτέρα προβλέπεται ηλιοφάνεια με μικρή υποχώρηση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών, ενώ τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες αναμένονται τοπικές νεφώσεις στα βόρεια και κεντρικά, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια και πιθανώς στα κεντρικά ορεινά ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί:

  • Από 23 έως 36 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 18 έως 33 βαθμούς)
  • Από 23 έως 37 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 38 βαθμούς)
  • Από 20 έως 37 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο έως τους 34 βαθμούς),
  • Από 24 έως 35 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 35-36 βαθμούς στην Κρήτη
  • Από 24 έως 37 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο γενικά από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια και αρκετή ζέστη αναμένεται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 37 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και στα ανατολικά πρόσκαιρα σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες και ζέστη αναμένεται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις