Ελλάδα

Καιρός – Τσατραφύλλιας: Μεγαλύτερη η διάρκεια του καύσωνα και με εξάρσεις – «Χειρότερη μέρα η Τρίτη με 44άρια»

Ο καύσωνας αναμένεται να ξεκινήσει την Κυριακή (20/7) και αποκλιμάκωση πρόκεται να υπάρξει από το Σάββατο (26/7)

Δύσκολη είναι η εβδομάδα που έρχεται με τις εκτιμήσεις για τον καύσωνα να γίνονται χειρότερες και την θερμοκρασία να απογειώνεται.

Οι τελευταίες προγνώσεις για τον καύσωνα αναφέρουν ότι θα κρατήσει περισσότερο απ΄ότι αρχικά είχε προβλεφθεί, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει και τους 44 βαθμούς.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια η άνοδος της θερμοκρασίας θα αρχίσει την Κυριακή (20/7) και αναμένεται να κορυφωθεί την Τρίτη (22.07).

Δεν αποκλείει ο καύσωνας να έχει εξάρσεις μέσα στην εβδομάδα και αποκλιμάκωση αναμένεται από το Σάββατο (26.07).

Οπως διευκρίνισε μέρα με τη μέρα τα στοιχεία για τον καύσωνα θα επικαιροποιούνται.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια:

«Μεγαλύτερη η διάρκεια του καύσωνα από την αρχική εκτίμηση”

Καλημέρα!

“Ξεντώνει” κατά 2 ημέρες η διάρκεια του καύσωνα σε σχέση με την αρχική εκτίμηση. Αυτό βλέπω από τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία.

Από την Κυριακή 20/7 θα ξεκινήσει η άνοδος της θερμοκρασίας , ενώ ουσιαστική αποκλιμάκωση του καύσωνα περιμένουμε από το Σάββατο 26/7.

Ακολουθεί μία πρώτη εκτίμηση της θερμοκρασίας για την Τρίτη 22/7  που θα είναι η πιο ζεστή ημέρα του Καλοκαιριού (μέχρι τότε).

Τη Δευτέρα 21/7 ,υπολογίστε 2-3 βαθμούς λιγότερο, ενώ δεν αποκλείω την Τετάρτη μέχρι την Παρασκευή ο καύσωνας να παρουσιάσει “εξάρσεις” και να σημειωθούν ακόμα  υψηλότερες θερμοκρασίες.

Τα στοιχεία θα επικαιροποιούνται».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Θα υπάρξουν προβλήματα το καλοκαίρι» λένε οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας μετά το πόρισμα για το μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών
«Το πόρισμα καταδεικνύει ξεκάθαρα διοικητικό αλαλούμ, πολύωρη καθυστέρηση στη διάγνωση της αιτίας και ανυπαρξία συνεργασίας μεταξύ των διαφόρων στελεχών της ΥΠΑ»
Στιγμιότυπο από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 4 Ιανουαρίου όταν έκλεισε το FIR Αθηνών, λόγω τεχνικού προβλήματος
Μητέρα της αδικοχαμένης Κλαούντια: «Δεν θα ψηφίσω το κόμμα της Καρυστιανού, πρέπει να δώσουμε αγώνα για δικαίωση»
«Θα την χτυπήσουν από παντού, η Μαρία πρέπει να είναι μαζί με εμάς, στον σκληρό αγώνα στα δικαστήρια» λέει η Άλμα Λάτα, μητέρα της 20χρονης Κλαούντια που σκοτώθηκε στα Τέμπη
Η Άλμα Λάτα