Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Καισαριανή: Φόβοι για εστία κορονοϊού στο 2ο Λύκειο – Τι δηλώνει ο Δήμαρχος στο newsit.gr

σχολεία
Φωτογραφία Αρχείου

Κρούσματα κορονοϊού στο 2ο Λύκειο Καισαριανής. Θετικοί στον ιό ένας καθηγητής και η διευθύντρια. Τι δηλώνει στο newsit.gr ο Δήμαρχος Χρήστος Βοσκόπουλος.

Κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν στο 2ο Λύκειο στην Καισαριανή, σημαίνοντας συναγερμό σε καθηγητές και μαθητές.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο που μίλησε στο newsit.gr, θετικοί στον ιό είναι η διευθύντρια του σχολείου και ένας καθηγητής. Φαίνεται πως ήδη από τον αγιασμό την Δευτέρα ήταν γνωστό ότι υπάρχει κρούσμα, ωστόσο με την επιβεβαίωση και του δεύτερου πάρθηκε η απόφαση.

Το σχολείο θα παραμείνει κλειστό μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου.

Δήμαρχος Καισαριανής: Τεστ σε όλους με έξοδα του Δήμου

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος δήλωσε πως “από την ημέρα του Αγιασμού θέλαμε να κλείσει το σχολείο διότι λίγο νωρίτερα είχε βρεθεί θετικός στο κορονοϊό ένας καθηγητής.

Σε επικοινωνία με την διεύθυνση της εκπαίδευσης μας ενημέρωσαν πως με ένα κρούσμα δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο. Την επόμενη μέρα όμως βρέθηκε θετικό στον ιό και η διευθύντρια, όπου εκεί επειδή εκφράστηκαν φόβοι και μικρή εστία κρουσμάτων τότε αποφασίστηκε το κλείσιμο.

Εξέτασαν τα δεδομένα που θέλουν τα δυο αυτά κρούσματα να ήρθαν σε επαφή και με άλλα άτομα, όποτε πάμε σ ένα είδος μικρής εστίας κρουσμάτων γι αυτό και άμεσα ανταποκρίθηκαν στο αίτημα μας. Από το πρώτο κιόλας κρούσμα ο δήμος είχε αναλάβει με δικά του έξοδα να κάνει τεστ και στους υπόλοιπους καθηγητές αλλά μας πρόλαβαν οι εξελίξεις”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις