Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Καισαριανής Δανιήλ: Βολές κατά Αρχιεπισκόπου για παραπτώματα – Θα τον κρίνει η ιστορία

Καισαριανής Δανιήλ: Βολές κατά Αρχιεπισκόπου για παραπτώματα – Θα τον κρίνει η ιστορία

Ευθείες βολές εναντίον του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου εξαπέλυσε σήμερα το πρωί ο Μητροπολίτης Καισαριανής Δανιήλ, μιλώντας σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Ant1, κατακρίνοντας τους χειρισμούς του Μακαριωτάτου αναφορικά με τη συμφωνία με τον Πρωθυπουργό.

Ο κ. Δανιήλ εστίασε στο θέμα της μισθοδοσίας του κλήρου και δε δίστασε να κάνει λόγο για κανονικά παραπτώματα του Αρχιεπισκόπου, τα οποία δεν παραγράφονται ούτε μετά το θάνατο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Τα κανονικά παραπτώματα δεν παραγράφονται, οι πολιτικοί μπορεί να παραγράψουν τις ευθύνες τους. Τα κανονικά παραπτώματα και των μητροπολιτών και των συνοδικών μητροπολιτών και του Αρχιεπισκόπου δεν παραγράφονται ούτε με τον θάνατο τους. Μπορεί και μετά τον θάνατο τους να επικριθούν και να κατακριθούν…» τόνισε ο μητροπολίτης Καισαριανής και επέμεινε: «Δεν παραγράφονται! Δεν μπορεί κανείς να πει «ότι έγινε έγινε ας το ξεχάσουμε» δεν ξεχνιόνται. Στην εκκλησιαστική ζωή τίποτα δεν ξεχνιέται», σημείωσε με νόημα ο δεύτερος εκ των Μητροπολιτών που αποχώρησαν από την επεισοδιακή συνεδρίαση της Ιεραρχίας την περασμένη Παρασκευή.

Μάλιστα, ερωτηθείς σχετικά με την αποχώρησή του, ο κ. Δανιήλ επέλεξε τη λακωνική, αλλά μεστή νοήματος απάντηση: «Αποχώρησα γιατί έπρεπε να αποχωρήσω».

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο Σεβασμιώτατος Καισαριανής, προβάλλοντας την άρνησή του να αποδεχτεί τον ιστορικό χαρακτήρα της συμφωνίας, υπογράμμισε «Τον Αρχιεπίσκοπο θα τον κρίνει η ιστορία». Ενώ σε άλλο σημείο των λεγομένων του σημείωσε ότι τη στιγμή που η Εκκλησία βρίσκεται ενώπιον της αναθεώρησης του Συντάγματος, είναι αδιανόητο «να συζητήσουμε για περιουσία και μισθολόγιο και να αφήσουμε τα βαρύτερα του νόμου…».

Διαβάστε περισσότερα στο dogma.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις