Τετάρτη, 8 Μαΐ
20oC Αθήνα

Κακοκαιρία Avgi: Μαγευτικές εικόνες από την χιονισμένη Ιπποκράτειο Πολιτεία και τα Βίλια

Κακοκαιρία Avgi: Μαγευτικές εικόνες από την χιονισμένη Ιπποκράτειο Πολιτεία και τα Βίλια
Eurokinissi

Η κακοκαιρία Avgi αρχίζει σταδιακά να υποχωρεί, τουλάχιστον από την Αθήνα, ενώ από το βράδυ της Τρίτης (30.1.2024) οι χιονοπτώσεις θα σταματήσουν σε όλη τη χώρα.

Οι χιονοπτώσεις που έφερε η κακοκαιρία Avgi στους δήμους της Αθήνας δεν ήταν σημαντικές, ωστόσο η πτώση της θερμοκρασίας ήταν ιδιαίτερα αισθητή.

Tην ίδια ώρα σφοδρή χιονόπτωση σημειώθηκε σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Αττικής, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους δεν εργάζονταν να κάνουν μια βόλτα μέχρι την Ιπποκράτειο Πολιτεία ή τα Βίλια για να απολαύσουν το χιόνι.

Στα Βίλια ξεκίνησε να χιονίζει από την Δευτέρα, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα αφού τα εκχιονιστικά δούλευαν νυχθημερόν για να διατηρηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι, ενώ το χιόνι έχει ήδη φτάσει τα 30 εκατοστά. 

Τα σχολεία παραμένουν κλειστά και σήμερα στα Βίλια, ενώ, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, από τους κεντρικούς δρόμους του χωριού περνάνε συνεχώς ειδικά μηχανήματα τα οποία προσπαθούν να καθαρίσουν τους δρόμους.

Γιατί ο στόχος όπως είπε ο δήμαρχος της περιοχής νωρίτερα, είναι πάση θυσία οι δρόμοι να παραμείνουν καθαροί, ώστε αν οποιοσδήποτε άνθρωπος έχει την οποιαδήποτε ανάγκη να μπορεί να μετακινηθεί.

 

Ευτυχώς μέχρι αυτή την ώρα δεν υπήρξε κάποια κλήση στην Πυροσβεστική για παροχή βοήθειας, ούτε προέκυψε κάποια ιδιαίτερη ανάγκη που καθιστούσε αναγκαία την παρέμβαση της Πυροσβεστικής. Η μόνη αναφορά που υπήρξε είναι για έναν νεφροπαθή ο οποίος μεταφέρθηκε με ασφάλεια σε νοσοκομείο προκειμένου να κάνει την αιμοκάθαρση του.

Την ίδια ώρα κανένα πρόβλημα δεν υπήρξε γύρω από την Ιπποκράτειο Πολιτεία, με το σκηνικό γύρω από τη λίμνη Μπελέτσι να είναι μαγευτικό.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις