Ελλάδα

Κακοκαιρία Cassandra: Μήνυμα του 112 στους κατοίκους των Φιλιατών για επικίνδυνα φαινόμενα

Ξεκίνησε από τα βορειοδυτικά η επέλαση της κακοκαιρίας Cassandra με το 112 να στέλνει μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στις Φιλιάτες Θεσπρωτίας.

Στο μήνυμα του 112 προς τους κατοίκους των Φιλιατών Θεσπρωτίας τους καλεί να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών για την ασφάλειά τους ενόψει της κακοκαιρίας Cassanda.

«Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι) στην περιοχή σας‼️ Περιορίστε τις μετακινήσεις σας και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών», αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα.

Για την κακοκαιρία Cassandra η ΕΜΥ έχει εκδώσει και έκτακτο δελτίο, καθώς θα υπάρχει επιδείνωση του καιρού. 

Δείτε το μήνυμα του 112

 

Κέρκυρα: Πλημμύρισε ξενοδοχείο, ακυρώθηκαν πτήσεις

Στην Κέρκυρα προβλήματα δημιουργούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν το νησί από τις 6:30 το απόγευμα. Ισχυρές καταιγίδες έχουν δημιουργήσει πλημμυρικά φαινόμενα στην παλιά πόλη ενώ υπάρχουν πτώσεις κλαδιών από δέντρα, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να εργάζεται πυρετωδώς για να καθαρίσει τους δρόμους.

Πλημμύρισε εξάλλου η ρεσεψιόν μεγάλου ξενοδοχείου στο τουριστικό χωριό Μεσσόγγι. Λόγω της καταιγίδας, η πτήση 286 της Aegean Αθήνα-Κέρκυρας ήταν αδύνατο να προσεγγίσει το αεροδρόμιο και επιστρέφει στο Ελ.Βενιζέλος, ενώ προβλήματα φαίνεται να αντιμετωπίζουν κι άλλες πτήσεις. Μια πτήση της Easy jet και μία της Tui προσγειώθηκαν στο Μπρίντεζι της Ιταλίας.

Επίσης πλημμύρισε το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο της Κέρκυρας.

 

Εδώ και λίγες ώρες ο καιρός παρουσιάζει ραγδαία μεταβολή με βροχές και καταιγίδες που έχουν ξεκινήσει από τα βορειοδυτικά.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής και τις επόμενες ώρες οι βροχές οι καταιγίδες και οι βροχές θα είναι ισχυρότατες.

Μέσα στη νύχτα θα βρέξει και στη βορειοδυτική Πελοπόννησο.

Το Σάββατο οι βροχές θα γενικευτούν και σε κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας μας, ενώ μικρή είναι η πιθανότητα για βροχόπτωση στην Αθήνα.

Πιο ισχυρά θα είναι τα φαινόμενα σε Πελοπόννησο και ανατολική Μακεδονία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Αντιδράσεις με τη σύλληψη 2 ψυχιάτρων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής – Κατηγορούνται για την άρνηση νοσηλείας ασθενούς
Οι 2 εφημερεύοντες ψυχίατροι αρχικά διαπίστωσαν την ανάγκη για παραμονή του ασθενούς, αλλά αρνήθηκαν την άμεση εισαγωγή του επικαλούμενοι έλλειψη διαθέσιμων κλινών
Ψυχιατρικό νοσοκομείο Αττικής
Φωτιά σε Ραφήνα, Πικέρμι, Σπάτα: 6 καμένα σπίτια, πολλά με σοβαρές ζημιές – Αρχίζουν οι αυτοψίες
Λόγω των ισχυρών ανέμων η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις και γι’ αυτό τον λόγο δόθηκε εντολή να εκκενωθούν οι οικισμοί Αγία Κυριακή, Έτος Στέκο, Ήμερος Πεύκος και Βουνόπολη
Καμένο σπιτι στη Ραφήνα
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 3 περιοχές λόγω της πύρινης λαίλαπας στην Ιεράπετρα - Σκληρή η μάχη με τις αναζωπυρώσεις
Κλειστές παραμένουν οι ξενοδοχειακές μονάδες που εκκενώθηκαν - Πνέουν ισχυροί άνεμοι στο νησί - Πάνω από 250 πυροσβέστες βρίσκονται στο σημείο για να σβήσουν τα «καντηλάκια»
Πυροσβέστες
Καιρός σήμερα: Βοριάδες έως 7 μποφόρ σε Αιγαίο και Κρήτη – Στους 38 βαθμούς η θερμοκρασία
Η θερμοκρασία θα φθάσει στις περισσότερες περιοχές τους 34 με 36 και τοπικά στα δυτικά ηπειρωτικά τους 37 με 38 βαθμούς, ενώ στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη δεν θα ξεπεράσει τους 31 βαθμούς
Καιρός
Φωτιά στην Ιεράπετρα: Ολονύχτια μάχη με διάσπαρτες εστίες – Νέα αναζωπύρωση σε χαράδρα σε Άγιο Ιωάννη και Φέρμα
Πριν τις 12 τα μεσάνυχτα της Πέμπτης υπήρξε νέα αναζωπύρωση σε χαράδρα - Κάηκαν πάνω από 12.000 στρέμματα - Οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα παραμείνουν όλη τη νύχτα σε ετοιμότητα
Φωτιά στην Ιεράπετρα