Σάββατο, 27 Απρ.
21oC Αθήνα

Κακοκαιρία Daniel: SOS για τους καρκινοπαθείς ασθενείς της Θεσσαλίας – Οδηγίες από την ΕΟΠΕ

Κακοκαιρία Daniel: SOS για τους καρκινοπαθείς ασθενείς της Θεσσαλίας – Οδηγίες από την ΕΟΠΕ

Την προσοχή στα προβλήματα των καρκινοπαθών στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας εφιστά η Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ).

Οι καρκινοπαθείς και οι οικογένειές τους στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, αντιμετωπίζουν τις συνέπειες των πρόσφατων πλημμυρών. Για τον λόγο αυτό, η Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ), στο πλαίσιο άμεσης υποστήριξης της ογκολογικής φροντίδας μέσω των παθολόγων ογκολόγων μελών της Επιστημονικής Εταιρείας μας η ΕΟΠΕ ανέπτυξε πρωτοβουλία άμεσης καταγραφής των προβλημάτων πρόσβασης σε θεραπεία στους πληγέντες νομούς με σκοπό την παροχή βοήθειας στο δοκιμαζόμενο ευπαθή πληθυσμό.

Συστάσεις ΕΟΠΕ

Υπενθυμίζεται η ανάγκη προτεραιοποίησης της ασφάλειας και σωματικής ακεραιότητας των ασθενών.
Ενθαρρύνεται η άμεση επικοινωνία με τους θεράποντες ογκολόγους και τα ογκολογικά κέντρα για τυχόν αναβολή ή επαναπρογραμματισμό των θεραπειών ή επισκέψεων.

Αποφεύγεται η προσπάθεια μετακίνησης χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με το κέντρο υποδοχής.

Συστήνεται τέλος η ενημέρωση για τους υγειονομικούς κινδύνους μόνο από θεράποντες και αρμόδιους επιστημονικούς φορείς και όχι από επισφαλείς ή αναξιόπιστες πηγές.

Σε στενή συνεργασία με το επιστημονικό δυναμικό της Εταιρείας και με τη συνδρομή των αρμόδιων θεσμικών οργάνων επίκεινται περαιτέρω δράσεις υποστήριξης των πληγέντων ογκολογικών ασθενών και οικογενειών (διευκόλυνση πρόσβασης στα κέντρα θεραπείας, πρόσβασης σε ογκολογικά και υποστηρικτικά φάρμακα, υποστήριξη σε θέματα μετακίνησης και διαμονής).

Η Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας μέσω του ανθρώπινου δυναμικού της στέκεται αρωγός τόσο των ογκολογικών ασθενών όσο και των παρόχων ογκολογικής φροντίδας στη δύσκολη αυτή συγκυρία και παραμένει σε ετοιμότητα για περαιτέρω δράσεις.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις