Σάββατο, 27 Απρ.
24oC Αθήνα

Κακοκαιρία Daniel: Καρέ καρέ η εκκένωση του Γηροκομείου Βόλου

Κακοκαιρία Daniel: Καρέ καρέ η εκκένωση του Γηροκομείου Βόλου

Η κακοκαιρία Daniel σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της στην Μαγνησία με πτέρυγα του Γηροκομείου Βόλου να εκκενώνεται προληπτικά.

Το Γηροκομείο του Βόλου στην βόρεια πλευρά της πόλης εκκενώθηκε, εξαιτίας από την κακοκαιρία. Από την ισχυρή βροχόπτωση κατέρρευσε ο τοίχος της παλιάς πτέρυγας δίπλα από την οποία περνάει το ρέμα του Κρυσπίδωνα.

Πρόκειται για το ρέμα που έχει προκαλέσει με την υπερχείλιση, εξαιτίας των ιστορικών όγκων βροχής, πάμπολλα προβλήματα στην πόλη του Βόλου.

Συνολικά 20 ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν από το γηροκομείο του Βόλου σε κλινική της πόλης και οι υπόλοιποι 74, θα μεταφερθούν σε ασφαλή πτέρυγα του γηροκομείου, μετά την κατάρρευση τμήματος μιας πτέρυγας.

Παράλληλα εκκένωση διατάχθηκε από την Πολιτική Προστασία και στο Κέντρο Υγείας της Αργαλαστής, στο νότιο Πήλιο. Δημιουργήθηκε δομή στο δημαρχείο του νότιου Πηλίου, στην οποία μεταφέρθηκαν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ στο χώρο του Κέντρου Υγείας παρέμειναν μόνο δυνάμεις της Πυροσβεστικής για την παροχή βοήθειας.

Μεγάλα τμήματα της περιοχής του Βόλου, της Νέας Ιωνίας και των προαστίων της πόλης εξακολουθούν να είναι χωρίς ρεύμα.

Πριν λίγο νέο μήνυμα από το 112 εστάλη σε όλη την περιοχή της Μαγνησίας και υπενθυμίζει την απαγόρευση κυκλοφορίας για όλα τα οχήματα, πλην των ειδικών της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας.

Σε ολόκληρη την περιοχή του Βόλου δεν κινείται κανένα όχημα, καθώς τα νερά έχουν καταλάβει τα πάντα και έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους δρόμους, ειδικά στην περιοχή του Πηλίου, όπου οδοστρώματα έχουν υποχωρήσει και ολόκληροι δρόμοι έχουν καταστραφεί εντελώς από τη μανία του νερού.

Πρόκειται για μια κατάσταση που δεν έχει προηγούμενο και σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις των ειδικών θα συνεχιστεί και για τις επόμενες ώρες, χωρίς να μειωθεί η ένταση των φαινομένων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις