Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Κακοκαιρία Daniel – Πήλιο: Επιχείρηση διάσωσης 150 ανθρώπων που για 3 μέρες ζουν χωρίς νερό και ρεύμα

Κακοκαιρία Daniel – Πήλιο: Επιχείρηση διάσωσης 150 ανθρώπων που για 3 μέρες ζουν χωρίς νερό και ρεύμα

Οι 150 κάτοικοι στο Πήλιο βρίσκονται εδώ και τρεις ημέρες αποκλεισμένοι και τα τρόφιμα τελείωσαν. Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης…

Τη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής τους, ζουν όπως φαίνεται 150 ντόπιοι και τουρίστες στο Πήλιο έξω από τον οικισμό Μικρό. Ο δρόμος διαλύθηκε και εκείνοι αποκλείστηκαν χωρίς νερό και ρεύμα. Με τα τρόφιμα που είχαν να έχουν εξαντληθεί και την ανάγκη για τον απεγκλωβισμό τους να γίνεται επιτακτική. Η κακοκαιρία Daniel μαίνεται και η περιοχή θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο.

Τα σωστικά συνεργεία της ΕΜΑΚ, ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός και οι πυροσβέστες βρίσκονται από τις 11:00 έξω από τον οικισμό Μικρό στο Πήλιο, προκειμένου να απεγκλωβίσουν 150 άτομα, κατοίκους της περιοχής και επισκέπτες, οι οποίοι αποκλείστηκαν χωρίς ρεύμα και νερό αφού ο δρόμος κατέρρευσε.

Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας στο Πήλιο, αυτοκίνητα κατέληξαν στη θάλασσα.

Μεγάλες είναι οι καταστροφές στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου με τη βροχή να πέφτει και σήμερα μετά από μία μικρή αναύπαλα.

Οι κεντρικοί και οι αγροτικοί δρόμοι είναι διαλυμένοι, επίσης οι καλλιέργειες μήλων, καστάνων και ελιών έχουν υποστεί τεράστια ζημιά. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς, Θοδωρής Γεωργαδάκης, «η εικόνα που επικρατεί στις καλλιέργειες είναι σοκαριστική, δέντρα έχουν παρασυρθεί, τα μήλα έχουν πέσει εξαιτίας του ανέμου και υπάρχει και φθορά λόγω του χαλαζιού που έπεφτε κατά τόπους.

Οι καστανιές έχουν και αυτές μεγάλες ζημιές λόγω των έντονων ανέμων. Οι δρόμοι είναι κλειστοί για τα χωράφια αλλά και μέσα στο χωριό επικρατεί παρόμοια εικόνα.  Οι αγρότες την ώρα της καταιγίδας με τις τσάπες πάλευαν να ανοίξουν αυλάκια για να σώσουν τα σπίτια τους γιατί δεν υπάρχει αντιπλημμυρική θωράκιση και τα νερά έτρεχαν ανεξέλεγκτα».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις