Ελλάδα

Κακοκαιρία Elias: Αλαλούμ με τα σχολεία στην Αττική – Τελικά θα είναι ανοιχτά

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ανοιχτά θα μείνουν τελικά σήμερα τα σχολεία της Αττικής. Νωρίτερα έγινε γνωστό πως τα σχολεία στο λεκανοπέδιο θα παραμείνουν σήμερα κλειστά εξαιτίας της κακοκαιρία Elias, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα ανακοινώθηκε πως τα φαινόμενα θα είναι τοπικά και έτσι τα σχολεία θα ανοίξουν…

Αρχικά, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης νωρίς το πρωί της Τετάρτης (27.9.2023) ανακοίνωσε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ότι τα σχολεία θα έμεναν κλειστά σήμερα στην Αττική.

Όμως, λίγα λεπτά αργότερα ο Γιώργος Πατούλης μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα και είπε πως τα σχολεία θα μείνουν ανοιχτά καθώς ο ίδιος επικοινώνησε με την ΕΜΥ, όπου διαβεβαιώθηκε πως το φαινόμενο σε μία ώρα θα εκτονωθεί και έτσι δεν υπάρχει λόγος να κλείσουν τα σχολεία.

Ο περιφερειάρχης σημείωσε πως οι Δήμοι θα αποφασίσουν κατά τόπους αν τα σχολεία θα ανοίξουν ή όχι. 

Ο Γιώργος Πατούλης σημείωσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε ότι η αρχική απόφαση να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία «λόγω της σφοδρότητας του κύματος της κακοκαιρίας που έπληξε την Αττική κατά τη διάρκεια της νύχτας έως και τα ξημερώματα, η οποία μάλιστα ισχυροποιήθηκε και από σχετική ειδοποίηση της Πολιτικής προστασίας μέσω του 112, τελικά ανατράπηκε το πρωί μετά τις νέες εκτιμήσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΜΥ το κύμα αυτό εξασθενεί και αποχωρεί με ΒΑ κατεύθυνση, χωρίς να έχει δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα στο λεκανοπέδιο», παρατήρησε ο ίδιος, ενώ για πιθανές δυσκολίες που έχουν σημειωθεί ίσως σε ορισμένους δήμους το ζήτημα επαφίεται στην πρωτοβουλία των δημάρχων, επισήμανε ο Γ. Πατούλης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δολοφονία 42χρονης στη Σύρο: Τα δυο σενάρια που εξετάζει η αστυνομία και η απόπειρα ληστείας στο σπίτι του ζευγαριού πριν από 10 μέρες
Σημειώνεται πως το σενάριο της ληστείας, ενώ εξηγεί τις κινήσεις και συνάδει με τις μαρτυρίες και τις κάμερες ασφαλείας, δεν μοιάζει λογικό
Το θύμα και ο δράστης στη Σύρο 7