Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Κακοκαιρία Elias: Αλαλούμ με τα σχολεία στην Αττική – Τελικά θα είναι ανοιχτά

Κακοκαιρία Elias: Αλαλούμ με τα σχολεία στην Αττική – Τελικά θα είναι ανοιχτά

Ανοιχτά θα μείνουν τελικά σήμερα τα σχολεία της Αττικής. Νωρίτερα έγινε γνωστό πως τα σχολεία στο λεκανοπέδιο θα παραμείνουν σήμερα κλειστά εξαιτίας της κακοκαιρία Elias, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα ανακοινώθηκε πως τα φαινόμενα θα είναι τοπικά και έτσι τα σχολεία θα ανοίξουν…

Αρχικά, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης νωρίς το πρωί της Τετάρτης (27.9.2023) ανακοίνωσε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ότι τα σχολεία θα έμεναν κλειστά σήμερα στην Αττική.

Όμως, λίγα λεπτά αργότερα ο Γιώργος Πατούλης μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα και είπε πως τα σχολεία θα μείνουν ανοιχτά καθώς ο ίδιος επικοινώνησε με την ΕΜΥ, όπου διαβεβαιώθηκε πως το φαινόμενο σε μία ώρα θα εκτονωθεί και έτσι δεν υπάρχει λόγος να κλείσουν τα σχολεία.

Ο περιφερειάρχης σημείωσε πως οι Δήμοι θα αποφασίσουν κατά τόπους αν τα σχολεία θα ανοίξουν ή όχι. 

Ο Γιώργος Πατούλης σημείωσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε ότι η αρχική απόφαση να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία «λόγω της σφοδρότητας του κύματος της κακοκαιρίας που έπληξε την Αττική κατά τη διάρκεια της νύχτας έως και τα ξημερώματα, η οποία μάλιστα ισχυροποιήθηκε και από σχετική ειδοποίηση της Πολιτικής προστασίας μέσω του 112, τελικά ανατράπηκε το πρωί μετά τις νέες εκτιμήσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΜΥ το κύμα αυτό εξασθενεί και αποχωρεί με ΒΑ κατεύθυνση, χωρίς να έχει δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα στο λεκανοπέδιο», παρατήρησε ο ίδιος, ενώ για πιθανές δυσκολίες που έχουν σημειωθεί ίσως σε ορισμένους δήμους το ζήτημα επαφίεται στην πρωτοβουλία των δημάρχων, επισήμανε ο Γ. Πατούλης.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις