Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Κακοκαιρία Elias – Κόρινθος: 48 κλήσεις στην Πυροσβεστική μέσα σε λίγες ώρες

Κακοκαιρία Elias – Κόρινθος: 48 κλήσεις στην Πυροσβεστική μέσα σε λίγες ώρες

Τουλάχιστον 48 κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική στην Κορινθία για βοήθεια ύστερα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που προκάλεσε η κακοκαιρία Elias.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, από χθες το απόγευμα, Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, έως σήμερα στις 7 το πρωί το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 48 κλήσεις, ενώ σε 15 περιπτώσεις έγιναν αντλήσεις υδάτων και μεταφέρθηκε ένα άτομο σε ασφαλές σημείο.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ) που εκδόθηκε χθες από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), το σύστημα κακοκαιρίας που θα προκαλέσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, έλαβε την ονομασία Elias.

10.402 στη Θεσσαλία από το χτύπημα της κακοκαιρία Daniel

Σε 10.402 ανήλθαν οι κλήσεις που έχει λάβει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος από την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου έως σήμερα στις 7 το πρωί. Επιπλέον μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 3.747 αντλήσεις υδάτων, ενώ μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία 3.576 άτομα.

«Οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος παραμένουν ισχυρές στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και όπου απαιτείται, τα εναέρια και επίγεια μέσα, καθώς και Σ.μη.Ε.Α. του Π.Σ. μεταφέρουν τρόφιμα, νερό, φάρμακα και είδη κλινοστρωμνής, σε πληγέντες των περιοχών της Περιφέρειας Θεσσαλίας», σημειώνει η Πυροσβεστική σε σχετική ανακοίνωση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις