Τετάρτη, 29 Μαΐ
22oC Αθήνα

Κακοκαιρία – Λάρισα: «Πνίγεται» η πόλη – Ανεβαίνει επικίνδυνα η στάθμη του Πηνειού

Κακοκαιρία – Λάρισα: «Πνίγεται» η πόλη – Ανεβαίνει επικίνδυνα η στάθμη του Πηνειού

Η Λάρισα δοκιμάζεται και είναι αντιμέτωπη με μια πλημμύρα χωρίς προηγούμενο. Η κακοκαιρία μπορεί να έχει τελειώσει όμως η στάθμη του Πηνειού ανεβαίνει επικίνδυνα και όλοι είναι ανήσυχοι στην πόλη.

Μετά τα μηνύματα 112 που πήγαν στους κατοίκους του Αγίου Θωμά, της Γιάννουλης, του Βρυότοπου και του Αμπελώνα μήνυμα εστάλη και στους κατοίκους της συνοικίας Ιπποκράτης της Λάρισας να απομακρυνθούν προληπτικά από τα σπίτια τους και να κατευθυνθούν προς Αλκαζάρ και το κέντρο της πόλης. 

https://twitter.com/112Greece/status/1700175652471574597?s=20

Επείγουσα ανακοίνωση εξέδωσε και ο δήμος Λαρισαίων στην οποία αναφέρει: «Να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από τη συνοικία του Ιπποκράτη. Ενημερώνονται οι κάτοικοι της συνοικίας του Ιπποκράτη, στην οποία παρουσιάζονται έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, ότι πρέπει να απομακρυνθούν προληπτικά από τα σπίτια τους προς το Αλκαζάρ – Κέντρο πόλης. Στην περιοχή επιχειρούν συνεργεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ωστόσο για λόγους ασφαλείας οι κάτοικοι θα πρέπει να απομακρυνθούν προληπτικά.
Όσοι επιθυμούν να φιλοξενηθούν μπορούν να προσεγγίσουν τη δομή στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νεάπολης Λάρισας».

 

Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης δεν έκρυψε την αγωνία του σε μήνυμα που ανάρτησε στα social media απευθυνόμενος στους συμπολίτες του. 

Όπως είπε, τα νερά που έρχονται από την πλευρά των Τρικάλων είναι πάρα πολλά και δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση από εδώ και πέρα. 

 

Ανησυχητικές είναι οι εικόνες και από την εξωτερική κοίτη του Πηνειού.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις