Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Μέχρι το μεσημέρι η έξαρση των φαινομένων στην Αττική – Χωρίς προβλήματα σε υδροδότηση και ηλεκτροδότηση

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Μέχρι το μεσημέρι η έξαρση των φαινομένων στην Αττική – Χωρίς προβλήματα σε υδροδότηση και ηλεκτροδότηση
Φωτογραφία Reuters

Στα προβλήματα που έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα», αλλά και στην εξέλιξη των έντονων καιρικών φαινομένων, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Ιωάννης Αρτοποιός, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (06.02.2023) στην εκπομπή «Συνδέσεις». 

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής είπε πως η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» και στην Αττική (Βόρεια – Βορειοανατολική), όπου και εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα. «Πρόκειται για καταιγίδα που σύμφωνα με τις προβλέψεις δεν θα διαρκέσει πολύ και θα έχει υφέσεις και εξάρσεις» είπε επίσης ο Ιωάννης Αρτοποιός. 

Η κακοκαιρία στην Αττική, όπως είπε στην ΕΡΤ,  θα είναι σε έξαρση μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας (06.02.2023). 

«Έχει προβεί η πυροσβεστική σε 30 διακομιδές ατόμων που είχαν ανάγκη από βοήθεια, κυρίως νεφροπαθών» ανέφερε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής και κάλεσε όποιον έχει ανάγκη να καλεί στα τριψήφια νούμερα, 199 και 112.

Όσον αφορά στα προβλήματα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης, ο Ιωάννης Αρτοποιός ανέφερε ότι υπήρξαν αναφορές για μεμονωμένες διακοπές ρεύματος στην περιοχή του Διονύσου όπου αποκαταστάθηκαν σύντομα. Όπως ανέφερε ο  υπάρχει φόβος στην Πυροσβεστική λόγω της τεράστιας ποσότητας χιονιού, ειδικά στο Διόνυσο και στη Ροδόπολη που είναι πευκόφυτες να σημειωθούν πτώσεις δένδρων.

Για την βατότητα του Εθνικού δικτύου κάλεσε τους οδηγούς να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις