Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Κακοκαιρία: Χωρίς ρεύμα δεκάδες νοικοκυριά από τη Δευτέρα – Που υπάρχουν ακόμα προβλήματα

Κακοκαιρία: Χωρίς ρεύμα δεκάδες νοικοκυριά από τη Δευτέρα – Που υπάρχουν ακόμα προβλήματα

Την ώρα που οι θερμοκρασίες στην Αθήνα μετά βίας ξεπερνούν το μηδέν, πολλά νοικοκυριά εξακολουθούν να παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Αξίζει να σημειωθεί, πως δεκάδες είναι τα σπίτια όπου το μοναδικό θερμαντικό μέσο είναι τα air condition ή οι σόμπες που δουλεύουν μόνο με ρεύμα.

Πολίτες από διάφορες περιοχές της Αθήνας καταγγέλλουν στο newsit.gr πως είναι χωρίς ρεύμα από τη Δευτέρα. Συγκεκριμένα, αναγνώστης από το Νέο Ηράκλειο ανέφερε πως από το απόγευμα της Δευτέρας έχει κοπεί το ρεύμα. Μάλιστα, όπως λέει, η ΔΕΔΔΗΕ δεν τους έχει ενημερώσει πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη.

Ο ίδιος καταγγέλλει πως εδώ και ώρες η οικογένειά του δεν μπορεί να μαγειρέψει, αλλά ούτε και να ζεσταθεί, ενώ τονίζει πως στο σπίτι υπάρχουν μικρά παιδιά.

«Δεύτερο 24ωρο χωρίς ρεύμα! Κρυώνουμε!»

Παρόμοια είναι και η κατάσταση στην Αγία Παρασκευή. Κάτοικος της περιοχής κάνει έκκληση για βοήθεια καθώς είναι χωρίς ρεύμα εδώ και 35 ώρες. Η ίδια αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεύτερο 24ωρο χωρίς ρεύμα! Πάνω από 35 ώρες! Κρυώνουμε! Δεν μπορούμε να μαγειρέψουμε! Φορτίζουμε τα κινητά στο αυτοκίνητο για να έχουμε επικοινωνία με τον έξω κόσμο!».

Συνεχίζει περιγράφοντας την κατάσταση: «Στην Αγία Παρασκευή 500 μέτρα από τη Μεσογείων. Άγγελου Σικελιανού, ένας ολόκληρος δρόμος με πεσμένα δέντρα πάνω στα καλώδια και τα καλώδια πεσμένα πάνω στα αυτοκίνητα και στον δρόμο. Μέχρι και αυτή τη στιγμή δεν έχει έρθει κανείς. Δεν απαντάει κανείς. Ο Δήμος που είναι να απομακρύνει τα πεσμένα δέντρα; Ο ΔΕΔΔΗΕ πότε θα έρθει; Αν μπορείτε βοηθήστε μας!».

Κάτοικος περιοχής της Ραφήνας καταγγέλλει πως και αυτοί είναι χωρίς ρεύμα από τη Δευτέρα. Μάλιστα, ζητούν από τις αρχές να τους πάνε τρόφιμα ή να τους μεταφέρουν σε κάποιο ξενοδοχείο.

Αναγνώστης από τη Νέα Σμύρνη αναφέρει πως το ρεύμα κόπηκε για αρκετές ώρες τη Δευτέρα αλλά και την Τρίτη. Ακόμα μία κάτοικος της Νέας Σμύρνης καταγγέλλει πως είναι χωρίς ρεύμα εδώ και δύο μέρες, ενώ δεν έχουν καμία ενημέρωση τόσο από τη ΔΕΔΔΗΕ όσο και από το δήμο.

Το πρωί της Τετάρτης κάτοικος της Παιανίας μίλησε στο Mega, λέγοντας πως εδώ και 36 ώρες είναι χωρίς ρεύμα και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ανάβουν ρεσό για να ζεστάνουν τα χέρια τους.

Χωρίς ρεύμα και χωρίς νερό στο Πικέρμι

Ακόμα στο Πικέρμι μία κάτοικος καταγγέλλει πως είναι χωρίς ρεύμα αλλά και χωρίς νερό για ώρες. Όπως λέει: «Από την Δευτέρα το απόγευμα είμαστε χωρίς ρεύμα αλλά και χωρίς νερό. Η κατάσταση πλέον είναι απελπιστική».

Συνεχίζει τονίζοντας πως ο μόνος τρόπος να ζεσταθούν είναι το τζάκι του σπιτιού: «Πόσο νερό είμαι υποχρεωμένη να έχω αποθηκευμένο μέσα στο σπίτι μου; Είναι ντροπή πια. Έχουμε παγώσει,δεν έχουμε τρόπο να μαγειρέψουμε. Κοιμόμαστε στο πάτωμα μπροστά στο τζάκι μας μήπως και λίγο ζεσταθούμε.»

Τέλος, αναφέρει πως δεν έχει έρθει καμία βοήθεια: «Το χιόνι στην περιοχή μας είναι 80 πόντοι και δεν έχει περάσει κανένα μηχάνημα. Η πολιτική προστασία δεν μας δίνει καμία απάντηση για το ρεύμα και η ΔΕΔΔΗΕ είναι άφαντη. Οι δρόμοι είναι κλεισμένοι από δέντρα και καλώδια που έχουν πέσει από το βάρος του χιονιά. Ποιος θα μας βοηθήσει επιτέλους; Τι είμαστε πια; Μας έχουν κάνει να ντρεπόμαστε μέσα στο ίδιο μας το σπίτι».

Προβλήματα σε 11 περιοχές της Αττικής

Προβλήματα ηλεκτροδότησης σημειώνονται αυτήν την ώρα σε 11 περιοχές της Αττικής σύμφωνα με τον πρόεδρο τεχνικών ΔΕΗ, Κώστα Μανιάτη ο οποίος μίλησε στο newsit.gr και επισήμανε τον αγώνα που κάνουν οι εργαζόμενοι και οι εναεριτες της ΔΕΗ:

Συγκεκριμένα αναφέρει πως «διακοπές ρεύματος σημειώνονται αυτή τη στιγμή στον Μαραθώνα, τα Σπάτα, την Αρτέμιδα, τον Χολαργό, το Χαλάνδρι, την Αγία Παρασκευή, στου Παπάγου, τα Μελίσσια, την Φιλοθέη, την Ηλιούπολη και τον Άλιμο».

Ο κ. Μανιατης επισημαίνει στο newsit.gr ότι «για περισσότερες από 24 με 30 ώρες έχουμε μείνει χωρίς ρεύμα το ορεινό κομμάτι της Παιανίας, Μαραθώνας, Σπάτα και Λούτσα. Αυτές οι περιοχές έχουν μεγάλο πρόβλημα. Πήγαμε χθες να ελέγξουμε την γραμμή με ελικόπτερο για να μπορέσουμε να επαναφέρουμε το ρεύμα στη Νέα Μάκρη. Πρέπει να ελέγξουμε την γραμμή που είναι εναέρια για να μην επαναφέρουμε την ηλεκτροδότηση και μετά να “πέφτει” συνέχεια. Πρέπει να γίνει σωστός έλεγχος με ασφάλεια. Μην θρηνήσουμε θύματα. Αν κάποιος αυτή τη στιγμή λέει οτι δεν έχει ρεύμα, σε περιοχές που εμείς έχουμε δώσει ηλεκτροδότηση, ζητάμε να καλέσει εκ νέου στο 211900500 ή στο 11500 για να αναφέρουν ξανά την βλάβη, γιατί μετά από λίγο σβήνονται αυτές οι κλήσεις, εφόσον νομίζουμε ότι όλα είναι εντάξει».

3.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα λέει η ΔΕΔΔΗΕ

Οι ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης επηρεάζουν αυτήν την ώρα 3.000 νοικοκυριά, έναντι 200.000 περίπου που είχαν μείνει χωρίς ρεύμα τη Δευτέρα, εξαιτίας της κακοκαιρίας, αναφέρει η ΔΕΔΔΗΕ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, προβλήματα εντοπίζονται σε Μαραθώνα, Γραμματικό, Καλέντζι, Κάτω Σούλι και Μεσόγεια. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το πρωί παρέμεναν εκτός 4 γραμμές από τις 79 γραμμές μέσης τάσης που είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας. Ωστόσο, πέρα από τις σοβαρές βλάβες που σχετίζονται με γραμμές μέσης τάσης, υπάρχουν μικρότερες μεμονωμένες βλάβες σε όλη την Αττική.

ΔΕΔΔΗΕ: Έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στο 95% των περιοχών

Ο ΔΕΔΔΗΕ με ανακοίνωσή του αναφέρει πως έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στο 95% των περιοχών της Αττικής.

Τα περισσότερα προβλήματα αφορούν σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής, όπου συνεχίζονται οι προσπάθειες για την αποκατάσταση των ζημιών σε 8 γραμμές μέσης τάσης, σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ.

Όπως αναφέρει ο ΔΕΔΔΗΕ:

– Στα νησιά, όλες οι βλάβες έχουν αποκατασταθεί πλην ορισμένων οικισμών στην περιοχή των Σφακίων εξαιτίας νέας έντονης χιονόπτωσης που έπληξε την περιοχή σήμερα το μεσημέρι.

– Οι εργασίες για την επανηλεκτροδότηση των οικισμών Αταλάντης έχει ολοκληρωθεί.

Τέλος, όσοι καταναλωτές εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν άμεσα με τον ΔΕΔΔΗΕ τηλεφωνικά στο 11500 ή 2111900500 ή να το δηλώσουν μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE από το κινητό τους (Android και iOS) ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ στο Online Δήλωση Βλάβης (deddie.gr).

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις