Πέμπτη, 13 Ιουν.
37oC Αθήνα

Κακουργηματικές διώξεις σε οκτώ στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΓΑΙΑΟΣΕ και ΕΕΣΤΥ

Κακουργηματικές διώξεις σε οκτώ στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΓΑΙΑΟΣΕ και ΕΕΣΤΥ

Κακουργηματικές διώξεις ασκήθηκαν μετά την ολοκλήρωση της έρευνας της Οικονομικής Εισαγγελίας σε βάρος οκτώ στελεχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΓΑΙΑΟΣΕ  και της ΕΕΣΤΥ (Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού) της περιόδου 2017-2018.

Συγκεκριμένα, με παραγγελία της Οικονομικής Εισαγγελίας, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βάρος των οκτώ στελεχών για τα κακουργήματα της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας στην απιστία για τη μη πλήρης εκτέλεση σύμβασης συντήρησης τρένων για ποσά ύψους 5,5 εκατ.ευρώ και τη μη είσπραξη μισθωμάτων ακινήτων συνολικού ποσού 2,5 εκατ.ευρώ.
Από τους οκτώ κατηγορούμενους, οι έξι διώκονται για απιστία και οι δύο για ηθική αυτουργία στην απιστία.

Για για τη μη εκτέλεση του έργου συντήρησης των τρένων διώκονται τα στελέχη και τριών εταιρειών ενώ για το σκέλος της υπόθεσης που αφορά τα μισθώματα διώκονται οι υπεύθυνοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΓΑΙΑΟΣΕ.

Κατά την κατηγορία τα στελέχη των δύο εταιρειών με συνεχείς παρατάσεις στην έναρξη μίσθωσης ακινήτων, δεν φρόντισαν ώστε να εισπραχθούν τα μισθώματα με αποτέλεσμα να χαθούν 2,5 εκατ. ευρώ. Η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις