Δευτέρα, 22 Απρ.
22oC Αθήνα

Καλάθι του Νοικοκυριού: Σταθερή τιμή στα περισσότερα προϊόντα

Καλάθι του Νοικοκυριού: Σταθερή τιμή στα περισσότερα προϊόντα

Σταθερές παρέμειναν οι τιμές για τα προϊόντα που εντάσσονται στο «Καλάθι του Νοικοκυριού», σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα, για το 98% των προϊόντων που περιλαμβάνονται στο «Καλάθι του Νοικοκυριού», καταγράφονται για 9η εβδομάδα (28/12/2022 -3/1/2023) σταθερές ή μειωμένες τιμές, με βάση τους νέους τιμοκαταλόγους που γνωστοποίησαν στο Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων σήμερα, Τετάρτη οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Επιπλέον, αναφορικά με την πρωτοβουλία για το «Καλάθι του Αη Βασίλη», το υπουργείο γνωστοποίησε ότι από σήμερα, 28 Δεκεμβρίου μετέχουν 40 αλυσίδες με 1.991 παιχνίδια (από 32 αλυσίδες με 1.560 παιχνίδια που ξεκίνησαν στις 14 Δεκεμβρίου). Οι τιμές στα παιχνίδια που προσφέρονται με έκπτωση παραμένουν αμετάβλητες.

“Προχωρούμε σταθερά στη μάχη κατά του Πληθωρισμού και υπέρ των καταναλωτών”, σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το υπουργείο από το σύνολο 850 προϊόντων στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» που είναι απολύτως συγκρίσιμα:

  • στα 47, ποσοστό 6%, η τιμή μειώθηκε,
  • στα 782, ποσοστό 92%, η τιμή παρέμεινε σταθερή
  • και μόλις σε 21, ποσοστό 2%, η τιμή αυξήθηκε.

Ως εκ τούτου, το συνολικό κόστος του «Καλαθιού του Νοικοκυριού» είναι μειωμένο στη συντριπτική πλειονότητα των σούπερ μάρκετ με τη μεγαλύτερη μείωση -2,23% στην αλυσίδα LIDL.

Οι ποσοστιαίες μεταβολές στις τιμές στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» κάθε αλυσίδας.

Αναλυτικά οι τιμές των προϊόντων στο e-katanalotis.gov.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις