Κυριακή, 28 Απρ.
21oC Αθήνα

Καλλιθέα: Τεράστιες οι ζημιές από τη βόμβα σε κάβα – Η στιγμή της έκρηξης

Καλλιθέα: Τεράστιες οι ζημιές από τη βόμβα σε κάβα – Η στιγμή της έκρηξης

Μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (11.3.2024), καθώς άγνωστοι τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό σε κάβα στην Καλλιθέα με αποτέλεσμα να σημειωθούν τεράστιες υλικές ζημιές.

Όλα έγιναν στις 3:05 το πρωί όταν ξαφνικά οι κάτοικοι μιας γειτονιάς στην Καλλιθέα πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους από έναν εκκωφαντικό θόρυβο. Είχε μόλις σημειωθεί η έκρηξη βόμβας σε κάβα στην οδό Λαγουμιτζή. 

Έκπληκτοι οι κάτοικοι διαπίστωσαν πως η βόμβα είχε προκαλέσει τεράστιες υλικές ζημιές. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, τουλάχιστον 3 αυτοκίνητα έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές, καθώς και 2 γειτονικά καταστήματα αλλά και μία πολυκατοικία. 

Κατά το ίδιο ρεπορτάζ σοβαρές ζημιές υπέστη και μπαλκόνι πολυκατοικίας, που όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά γείτονες «παραλίγο να πέσει». 

Κάτοικος της περιοχής περιέγραψε στο Mega: «Δυστυχώς η βδομάδα μπήκε άσχημα για μας γιατί δεν είχα συνειδητοποιήσει τι είχε γίνει. Καθώς κοιμόμουν έσπασε το παράθυρο και γέμισα θραύσματα. Έβλεπα ανοιχτές ντουλάπες, το πατάρι. Έσπασε όλη η τζαμαρία και άρχισε να μυρίζει καμένο».

Συγκλονιστική είναι η στιγμή της έκρηξης όπως φαίνεται από βίντεο που εξασφάλισε το newsit.gr:

Και η στιγμή της έκρηξης από άλλη κάμερα ασφαλείας:

Δείτε βίντεο από το σημείο:

«Τρέξαμε κάτω είδαμε πως όλα τα τζάμια έχουν σπάσει, ο κόσμος πηγαινοερχόταν. Άσχημες στιγμές. Θα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε και να αντικαταστήσουμε τις ζημιές», συμπλήρωσε.

Ανάρτηση κατοίκου της περιοχής:

 

Ακόμα ένας γείτονας σημείωσε: «Η κάβα αυτή ανήκει στον ιδιοκτήτη γνωστού νυχτερινού κέντρου. Στο παρελθόν είχαν ξαναβάλει βόμβα, πριν από 8-10 χρόνια δεν θυμάμαι ακριβώς. Και είχε γίνει η ίδια ζημιά. Έχουν σπάσει όλα τα τζάμια από το σπίτι μου και σε όλη τη γειτονιά. Ήταν πολύ δυνατή έκρηξη αφού σείστηκε η πολυκατοικία».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις