Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Καλύβια: Μέχρι και πριν 10 ημέρες μετέφερε επιβάτες με δρομολόγια του ΚΤΕΛ ο οδηγός χωρίς δίπλωμα

Καλύβια: Μέχρι και πριν 10 ημέρες μετέφερε επιβάτες με δρομολόγια του ΚΤΕΛ ο οδηγός χωρίς δίπλωμα

Το βίντεο που έφερε στο φως της δημοσιότητας το newsit.gr δείχνει τι ανέφερε ένας γονέας μαθητή σχετικά με τον οδηγό που εντόπισε η Τροχαία στα Καλύβια να μεταφέρει μαθητές χωρίς δίπλωμα.

«Ο οδηγός είχε σταματήσει στην μέση της διαδρομής, κάπου σε ένα σημείο τέλος πάντων, και τα απειλούσε ότι δεν θα τα πάει στο σχολείο εάν δεν του πληρώσουν κάποια λεφτά τα παιδιά, καθόσον βρήκε, λέει, ένα σπασμένο κομμάτι από ένα κάθισμα. Φώναζε, έβριζε», είπε ο γονέας.

Από τον Νοέμβριο του 2021 ήξεραν όλοι

Για αυτό το περιστατικό οι γονείς έστειλαν καταγγελία στην Περιφέρεια Αττικής, στον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, στο δήμαρχο Κρωπίας, στη Δημοτική επιτροπή Παιδείας, στη σχολική επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στη διεύθυνση 3ου Γυμνασίου Κρωπίας και στα ΚΤΕΛ Αττικής.

Σε άλλο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας μαθητής ζητάει από τον οδηγό να φορέσει μάσκα.

Στον ανακριτή ο οδηγός

Παράλληλα, στον ανακριτή μεταφέρθηκε ο 66χρονος οδηγός σχολικού δρομολογίου, ο οποίος οδηγούσε χωρίς δίπλωμα.

Το δίπλωμα είχε αφαιρεθεί από τον Οκτώβριο του 2022, καθώς οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ, αλλά και τον Σεπτέμβριο του 2018, όταν είχε συλληφθεί ξανά για τον ίδιο λόγο, ενώ τον Δεκέμβριο του 2019 είχε περάσει με κόκκινο.

Μετέφερε και επιβάτες με δρομολόγια του ΚΤΕΛ

Το νέο στοιχείο που αποκάλυψε η εκπομπή Live News και σοκάρει είναι πως στα ΚΤΕΛ Αττικής o εν λόγω οδηγός ήταν έως πρόσφατα ενεργός, μέχρι πριν από 10 ημέρες μετέφερε κόσμο.

«Το λεωφορείο αυτό ανήκει στον κύριο που το οδηγούσε, είναι ιδιοκτησίας των ΚΤΕΛ Αττικής. Το συγκεκριμένο λεωφορείο μαζί με άλλο ένα, που ανήκει στον ίδιο ιδιοκτήτη, έχουν τεθεί εδώ και 10 ημέρες εκτός συγκοινωνιακού έργου», δήλωσε ο Γιώργος Παπαδομιχελάκης, πρόεδρος των ΚΤΕΛ Αττικής.

Το μείζον ερώτημα όμως παραμένει πως βρέθηκε στο σχολείο. Το ΚΤΕΛ λέει πως είχε βρεθεί μέσω τουριστικού γραφείου, όμως τα τουριστικά γραφεία δηλώνουν πως δεν εμπλέκονται.

Πως λοιπόν έφτασε ένα πούλμαν να μεταφέρει παιδιά και τι θα γινόταν σε ένα ατύχημα; Μήπως θα κατηγορούσαν τα παιδιά που πριν επιβιβαστούν δεν ζήτησαν από τον οδηγό ένα χαρτί που να τον νομιμοποιεί να τα μεταφέρει;
Στα αρμόδια υπουργεία, την Περιφέρεια και λοιπούς φορείς έχουν απάντηση και κυρίως ξέρουν ποιοι και πως κάνουν τις μεταφορές και σε άλλα σχολεία ή απλά βασίζονται σε μία σύμβαση που κάποτε υπέγραψαν, αλλά πότε δεν έλεγξαν την εφαρμογή της;

Εγκληματική ολιγωρία του ΚΤΕΛ Αττικής

Όπως αποκαλύπτει το Live News, το πούλμαν τέθηκε εκτός συγκοινωνιακού έργου στις 27 Μαρτίου, ενώ τα ΚΤΕΛ Αττικής είχαν ενημερωθεί από την Τροχαία για την οδηγική συμπεριφορά του του 66χρονου ήδη από το 2019.
Εκείνο που ερευνάται είναι το ενδεχόμενο υποκλοπής μεταφορικού έργου, προκειμένου να εξακριβωθεί πως βρέθηκε στη θέση του να μεταφέρει παιδιά, ενώ του είχε αφαιρεθεί το δίπλωμα.

Τι δήλωσε το τουριστικό γραφείο που είχε αναλάβει το δρομολόγιο

Στο MEGA μίλησε ο ιδιοκτήτης του τουριστικού γραφείο που είχε αναλάβει το δρομολόγιο του οδηγού που εντοπίστηκε χωρίς δίπλωμα.Όπως είπε ο ίδιος, δεν είχε καμία εμπλοκή και αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με τον 66χρονο.

«Δεν έκανε δικό μου δρομολόγιο. Εγώ πήγα 2.07 λεπτά. Το αμάξι ήταν παρκαρισμένο έξω από το σχολείο. Εγώ όταν πήγα εκεί να φορτώσω τα παιδιά, ήταν η τροχαία, το είχε σταματήσει. Τα παιδιά ήρθαν και μπήκαν στο δικό μου αμάξι και συνέχισα το δρομολόγιο που έκανα.

Εγώ πήγα για να πάρω το δρομολόγιο μου, μετά από 5 λεπτά και είδα που ήταν η τροχαία εκεί. Δεν ξέρω τι έκανε αυτός εκεί. Εκεί πέρα είναι 5-6 αμάξια, δεν είμαι μόνο εγώ, δεν ξέρω τι γίνεται. Εγώ έχω δώσει σύμβαση στην Περιφέρεια, έχω τα δύο αμάξια τα δικά μου. Εγώ θα έλεγα να ρωτήσετε στο ΚΤΕΛ», δήλωσε.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις