Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Καλύβια: Τα πρώτα λόγια του 16χρονου πατροκτόνου στους αστυνομικούς – Τσακώνονταν συχνά μεταξύ τους

Καλύβια: Τα πρώτα λόγια του 16χρονου πατροκτόνου στους αστυνομικούς – Τσακώνονταν συχνά μεταξύ τους
Φωτογραφία αρχείου

Σοκ έχει προκαλέσει η δολοφονία ενός 71χρονου πατέρα από τον 16χρονο γιο του στα Καλύβια.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, μια γυναίκα πήρε την Αστυνομία γύρω στις 10 το βράδυ της Παρασκευής (22/12/2023) και ανέφερε πως την κάλεσε ο ανήλικος γιος της και της είπε πως είχε ένα επεισόδιο με τον πατέρα του στα Καλύβια και τον μαχαίρωσε.

Ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί οι λόγοι που οδήγησαν στην τραγωδία, με την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. να βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ ο ανήλικος παρέμεινε στο σημείο μέχρι την στιγμή που έφτασε η αστυνομία στη μονοκατοικία που διαπράχθηκε το φονικό και τον συνέλαβε.

Τι είπε ο ανήλικος στην πρώτη του κατάθεση

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας στο MEGA, υπήρχαν τσακωμοί συχνοί μεταξύ πατέρα και γιου. Ο 16χρονος στην πρώτη του κατάθεση είπε ότι όλα έγιναν εν βρασμώ ψυχής.

«Υπήρχαν συχνοί διαπληκτισμοί λόγω της αυταρχικότητας του πατέρα. Τον κατακρεούργησε με ένα μαχαίρι» είπε ο Σταύρος Μπαλάσκας και συμπλήρωσε πως «παραδόθηκε αμέσως και είμαστε στο στάδιο της προανάκρισης. Δεν έχουν αποσαφηνιστεί ακόμα τα αίτια».

Σχετικά με την ποινή που μπορεί να αντιμετωπίσει είπε ότι «αν δεχτεί το δικαστήριο τον ισχυρισμό για το ‘εν βρασμώ’, αν υπάρχει πρότερος έντιμος βίος, 3 – 4 χρόνια το μάξιμουμ της ποινής που θα μπορούσε να πάρει».

Εικόνες από το σπίτι που έγινε η δολοφονία

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις