Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Καμία απόφαση ακόμα από το ΣτΕ για το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους

ΣτΕ

Την αναβολή της έκδοσης απόφασης για το πρόστιμο των 100 ευρώ στους μη εμβολιασμένους αποφάσισε η μείζονα Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο αποφάσισε με προδικαστική του απόφαση να ζητήσει από τους συναρμόδιους υπουργούς στοιχεία μέχρι και τις 6 Μαΐου 2022 προκειμένου να εκδώσει την οριστική του απόφαση.

Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια του ΣτΕ με την προδικαστική απόφασή της ζητεί από τα συναρμόδια υπουργεία Επικρατείας, Οικονομίας και Υγείας, όπως και από  την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), να προσκομίσουν στοιχεία, μέχρι την 6η Μαΐου 2022.

Υπενθυμίζεται ότι ενώπιον της μείζονος Ολομέλειας του ΣτΕ, την 8η Απριλίου 2022, συζητήθηκαν οι αιτήσεις ανεμβολίαστων κατά του COVID-19, οι οποίοι ζητούν να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση που προβλέπει τη μηνιαία καταβολή προστίμου των 100 ευρώ σε όσους αρνούνται να εμβολιαστούν και για όσο διάστημα παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Μεταξύ αυτών που έχουν προσφύγει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είναι ένας πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, δύο αρεοπαγίτες, ένας πρώην πρόεδρος Εφετών, δύο δικηγόροι, ένας γιατρός, ένας ιερέας, ένας συνταξιούχος εκπαιδευτικός, ιδιωτικοί υπάλληλοι, κ.λπ., οι οποίοι είναι όλοι άνω των 60 ετών.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, το Δημόσιο δεν εκπροσωπήθηκε από συνηγόρους, ενώ η εισηγήτρια των υποθέσεων είχα εξηγήσει ότι είχε ζητηθεί από τους συναρμόδιους φορείς του Δημοσίου, να αποστείλουν έγγραφα και στοιχεία στο ΣτΕ επί των επίμαχων  υποθέσεων, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις