Ελλάδα

«Καμπάνα» 15.900 ευρώ στο MεΡΑ25 από το Δήμο Αθηναίων για παράνομη αφισορύπανση

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην επιβολή προστίμου 15.900 ευρώ στο ΜεΡΑ25 για παράνομη αφισορύπανση με προεκλογικό υλικό – αφίσες και φυλλάδια – προχώρησε ο Δήμος Αθηναίων.

Σήμερα, Παρασκευή (9/6) οι υπηρεσίες του δήμου διαπίστωσαν τοποθέτηση προεκλογικών αφισών στις οδούς Πανεπιστημίου, Ακαδημίας, Ιπποκράτους και Ρήγα Φεραίου, αλλά και εκτεταμένη ρίψη φυλλαδίων και διαφημιστικών εντύπων.

Είναι η πρώτη φορά που επιβάλλεται ένα τέτοιο πρόστιμο, καθώς με πρόνοια της Δημοτικής Αρχής, σχετική πρόβλεψη είχε περιληφθεί στον Κανονισμό Καθαριότητας που επικαιροποιήθηκε και εγκρίθηκε το 2022 από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Αθηναίων με την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου τον περασμένο Μάιο, είχε ενημερώσει και καλέσει όλα τα πολιτικά κόμματα και τους συνδυασμούς που κατεβαίνουν στις εκλογές, να σεβαστούν τις προβλέψεις του Νόμου σχετικά με την τοποθέτηση προεκλογικών περιπτέρων στον δημόσιο χώρο, την ανάρτηση πανό, αφισών, γιγαντοαφισών, τη ρίψη φυλλαδίων και κάθε άλλου είδους υλικού προβολής.

Κατά την προεκλογική περίοδο του Μαΐου, στις λίγες περιπτώσεις που διαπιστώθηκε παράβαση του νόμου είχε επιλεγεί, καλή τη πίστει, να προχωρήσει σε συστάσεις προς τους υπευθύνους των κομμάτων.

Πλέον με βάση τον Νόμο που διέπει την προβολή κομμάτων και υποψηφίων, αλλά και τον Κανονισμό Καθαριότητας της Αθήνας, οι υπηρεσίες του δήμου υποχρεούνται όχι μόνο να απομακρύνουν τις παράνομα τοποθετημένες αφίσες, αλλά και να επιβάλουν χρηματικό πρόστιμο για την αυθαίρετη ρύπανση της πόλης.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι από τον Μάιο, έχουν παραχωρηθεί ατελώς δημόσιοι χώροι στους οποίους τα κόμματα έχουν εγκαταστήσει τα προεκλογικά τους περίπτερα, καθώς επίσης και 450 στέγαστρα στάσεων για ανάρτηση του εκλογικού υλικού τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Έφοδος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στην Κτηνιατρική Υπηρεσία Τρικάλων: Ελέγχονται 40 κτηνοτρόφοι – Δικογραφίες για απάτη και ξέπλυμα χρήματος
Στην έρευνα περιλαμβάνεται το ενδεχόμενο ψευδών βεβαιώσεων, ενώ εξετάζεται και η πιθανότητα ύπαρξης οργανωμένης εγκληματικής δράσης
ΟΠΕΚΕΠΕ
Αλόννησος: Δύο νέα φωκάκια γεννήθηκαν στο Θαλάσσιο Πάρκο – Ελπίδες για νέο ρεκόρ γεννήσεων της μεσογειακής φώκιας
Το πρώτο νεογνό της φετινής περιόδου εντοπίστηκε σε ανοιχτή παραλία - Πέρσι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια φώκιες γέννησαν και θήλασαν τα μικρά τους εκτός σπηλιών
Φώκια
ΜΚΟ «Παιδική Χαρά»: Παραιτήθηκε ο δικηγόρος του Κωνσταντίνου Φιρινίδη και της 35χρονης συζύγου του
«Η ολοκλήρωση των απολογιών σηματοδότησε την περάτωση της συνεργασίας διότι προέκυψε διαφωνία ως προς τη χάραξη της υπερασπιστικής γραμμής, καθώς και τον τρόπο δημόσιας έκφρασής της», αναφέρει η ανακοίνωση του Κωνσταντίνου Τσάκου
ΜΚΟ
43ος Αυθεντικός Μαραθώνιος: Ξεκίνησαν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική – Ποιοι δρόμοι κλείνουν
Οι παρεμβάσεις της Τροχαίας επηρεάζουν ήδη κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας, ενώ η μεγαλύτερη κυκλοφοριακή επιβάρυνση αναμένεται το Σάββατο και κυρίως την Κυριακή, ημέρα διεξαγωγής του μεγάλου αγώνα
Μαραθώνιος