Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

“Καμπάνα” 75.000 ευρώ στην “Τειρεσίας ΑΕ”

“Καμπάνα” 75.000 ευρώ στην “Τειρεσίας ΑΕ”

Πρόστιμο ύψους 75.000 ευρώ επέβαλε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στην εταιρεία «Τειρεσίας Α.Ε.», επειδή ενημερώθηκε με εξάμηνη καθυστέρηση για τη λειτουργία του νέου συστήματος παροχής πληροφοριών οικονομικής συμπεριφοράς προς διαπίστωση της πιστοληπτικής ικανότητας πάσης φύσεως επιχειρήσεων με την ονομασία «Τειρεσίας Σύστημα Ελέγχου Κινδύνων» (ΤΣΕΚ).

Όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση της Αρχής ο «Τειρεσίας» έθεσε σε εφαρμογή το νέο σύστημα τον Ιούνιο του 2013, χωρίς να έχει λάβει προηγούμενα την απαιτούμενη άδεια.

Το σύστημα ξεκίνησε αρχικά με την παροχή δεδομένων νομικών προσώπων και σε δεύτερο στάδιο παρείχε σε επιχειρηματίες, φυσικά και νομικά πρόσωπα τη δυνατότητα πρόσβασης σε δεδομένα οικονομικής συμπεριφοράς φυσικών και νομικών προσώπων.

Σκοπός του ΤΣΕΚ, αναφέρει η Αρχή, είναι η παροχή «ορθών και επίκαιρων πληροφοριών οικονομικής συμπεριφοράς για την εξασφάλιση της εμπορικής πίστης, της αξιοπιστίας και της ασφάλειας των συναλλαγών και τελικά της άσκησης του δικαιώματος οικονομικής ελευθερίας των επιχειρηματιών».

Στην απόφασή της η Αρχή αναφέρει ότι ο «Τειρεσίας» πλέον του ότι ενημέρωσε την Αρχή με καθυστέρηση την λειτουργία του ΤΣΕΚ, δεν ενημέρωνε τους ενδιαφερόμενους, όπως είχε υποχρέωση από το νόμο(Ν. 2472/1997), για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Πηγή: ΑΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε