Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

«Καμπανάκι» για πρόωρη άρση των μέτρων: Μην το κάνουμε όπως το καλοκαίρι

lockdown

Η παράταση του lockdown θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη και δεν θα τελειώσει στις 30 Νοεμβρίου όπως έχει ανακοινωθεί. Τα λάθη που έγιναν το καλοκαίρι δεν πρέπει να επαναληφθούν, διεμήνυσε ο επιδημιολόγος και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Τάκης Παναγιωτόπουλος.

«Νομίζω ότι είναι πρόωρη η συζήτηση (σ.σ. για άρση του lockdown) για τις 7 Δεκεμβρίου. Θέλω να ελπίζω ότι θα πρέπει να περιμένουμε μια με δυο εβδομάδες» είπε ο Τάκης Παναγιωτόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Χαρακτήρισε δε άκαιρη τη συζήτηση περί ανοίγματος των σχολείων στις 7 Δεκεμβρίου.

Click4more Οι επόμενες δύο ημέρες κρίνουν πολλά για το lockdown – Ποια μαγαζιά δεν πρόκειται να ανοίξουν ούτε τα Χριστούγεννα

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι αλλιώτικα από τα άλλα. Θα το δούμε πόσο θα διαφέρουν» σημείωσε.

Ο γνωστός επιδημιολόγος τόνισε ότι πρώτα πρέπει να παγιωθεί η τάση σταθεροποίησης, να δούμε ύφεση και μετά να κάνουμε σχέδια για άρση μέτρων.

Σύμφωνα με τον Τάκη Παναγιωτόπουλο «φαίνεται τάση σταθεροποίησης του αριθμού των νέων κρουσμάτων, είναι κάτι ιδιαιτέρα σημαντικό… Η αντανάκλαση όμως αυτού σε νοσηλείες, διασωληνώσεις, και πολύ φοβάμαι και σε θανάτους, έχει διαφορά φάσης. Πρέπει να κάνουμε λίγο υπομονή, μην το κομποδένουμε» είπε.

Και πρόσθεσε ότι «τα αποτελέσματα λόγω της διασποράς καθυστερούν, ήταν μεγαλύτερη η πρόκληση απ’ ό,τι κανένας έβλεπε. Να αποφύγουμε την πρόκληση να τα θεωρήσουμε “όλα καλά” όπως το κάναμε το καλοκαίρι, να συζητάμε αυτά που πρέπει να συζητάμε για την επόμενη φάση» δήλωσε.

Click4more Το απόλυτο κρας τεστ – Ο Μόσιαλος συγκρίνει τα τρία εμβόλια για τον κορονοϊό

Αναφερόμενος στα εμβόλια, τόνισε ότι μέχρι στιγμής όσα γνωρίζουμε είναι όσα αναφέρονται μέσω των δελτίων Τύπου. «Πρέπει να δούμε τα δεδομένα για να συγκρίνουμε και να κρίνουμε τα δεδομένα στις λεπτομέρειές τους».

Διευκρίνισε ότι τα εμβόλια θα διοχετεύονται λίγα λίγα και δεν θα είναι τα εμβόλια της ίδιας εταιρίας. «Δεν θα διαλέγουμε» είπε. Επισήμανε ότι το εμβόλιο για να φτάσει σε μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας θα πάρει ένα διάστημα, οπότε χρειάζονται τα μέτρα προστασίας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις