Δευτέρα, 15 Απρ.
24oC Αθήνα

«Καμπανάκι» Παπαστεργίου για παραπλανητικά e-mail με δόλωμα επιστροφές φόρου

«Καμπανάκι» Παπαστεργίου για παραπλανητικά e-mail με δόλωμα επιστροφές φόρου

«Καμπανάκι» για παραπλανητικά e-mail με δόλωμα επιστροφές φόρου έκρουσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.

«Να προσέχουν πάρα πολύ όταν διαβάζουν ένα email, σε ποια σελίδα τους πηγαίνει αυτό και αν δεν είναι η σελίδα επίσημη του ελληνικού κράτους, να μην συνεχίζουν τη διαδικασία», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Παπαστεργίου, αναφερόμενος στα παραπλανητικά e-mail με τις επιστροφές φόρου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Τετάρτης σχετικά με το νέο νομοσχέδιο για την κυβερνοασφάλεια, ο ίδιος σημείωσε ότι «δημιουργούμε ένα πλέγμα πολύ πιο ευρύ για την κυβερνοασφάλεια γιατί πλέον από τον Οκτώβρη και μετά οι εποπτευόμενοι φορείς και οι κρίσιμες υποδομές που θα πρέπει να ακολουθούν συγκεκριμένες διαδικασίες θα είναι περίπου 2.000».

Όπως τόνισε ο υπουργός, «μέχρι σήμερα δεν είχαμε πολύ σοβαρά φαινόμενα ή γεγονότα κυβερνοεπιθέσεων τέτοια που να προκαλέσουν αποσταθεροποίηση. Το τελευταίο διάστημα μετρήσαμε μη σοβαρές επιθέσεις περίπου 13,3 εκατομμύρια σε μία εβδομάδα και είχαμε και περίπου μισό εκατομμύριο πιο σοβαρές επιθέσεις σε διάφορες κυβερνητικές σελίδες οι οποίες αποκρούστηκαν». Όπως επεσήμανε, «όλα αυτά είναι αντικείμενο ενός νέου κόσμου που δημιουργείται, τα δεδομένα είναι πλούτος, είναι η ασφάλειά μας και θα πρέπει με κάθε τρόπο να τα θωρακίσουμε».

Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι αναμένεται να έρθει νομοσχέδιο σχετικά με το Digital Services Act, το περιεχόμενο των ψηφιακών υπηρεσιών. «Το πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι ότι επειδή σήμερα η τεχνολογία και ειδικά η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να φτιάξει πολύ αληθοφανή βίντεο, τέτοια τα οποία θα μπορούσαν έναν καλόπιστο καταναλωτή να τον παραπλανήσουν. Πλέον, δημιουργείται κεντρικό σημείο συντονισμού στη χώρα (ΕΕΤΤ) το οποίο θα αναλαμβάνει να ειδοποιεί την ίδια μέρα, κατόπιν αιτημάτων σχετικά με απάτες, τον αντίστοιχο φορέα στην χώρα που έχει έδρα η πλατφόρμα. Η διαδικασία ειδοποίησης κατεβάσματος της παραπλανητικής διαφήμισης θα μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα».

 

Για το ζήτημα της εισόδου στα γήπεδα, ο κ. Παπαστεργίου είπε ότι «πλέον, τα γήπεδα ανοίγουν, αλλά όχι με τους ίδιους όρους. Σήμερα, αν ανάψει ένα βεγγαλικό, μια φωτοβολίδα πέσει, μια κροτίδα, έχουμε αυτοματοποιημένες ποινές. Δεύτερον, τοποθέτηση καμερών (200 μέχρι και 250) που μπορούν να εντοπίσουν, αν κάτι δεν πάει καλά, αυτούς που παρανόμησαν. Τρίτον, είναι η ταυτοποίηση, πλέον αγοράζουμε κανονικά το εισιτήριο, το οποίο εισάγεται στο gov wallet. Τα παιδιά κάτω των 15 ετών θα μπορούν να μπαίνουν με το διπλό εισιτήριο του γονέα, κηδεμόνα τους, ενώ άνω των 15 ετών μπορούν να κατεβάσουν το wallet και να μπούνε στο γήπεδο. Και τα διαρκείας θα μπαίνουν κανονικά».

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις