Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

«Καμπανάκι» ΠΟΣΔΕΠ για τα πανεπιστήμια: Δεν τηρούντα τα μέτρα στα ΑΕΙ

καθηγητές

Επιστολή προς τους υπουργούς Παιδείας, Ν. Κεραμέως και Υγείας, Θ. Πλεύρη απέστειλε η ΠΟΣΔΕΠ εκφράζοντας την έντονη ανησυχία της για την εξάπλωση του κορονοϊού στα πανεπιστήμια. Συγκεκριμένα, στην επιστολή αναφέρεται πως τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη των πανεπιστημίων, καθώς όπως αναφέρει «διαπιστώνουμε καθημερινά ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν τηρούνται οι όροι υγειονομικής ασφάλειας ούτε και οι όροι της ΚΥΑ».

Η ΠΟΣΔΕΠ κάνει λόγο για «πλημμελείς έλεγχους, αίθουσες υπερπλήρεις, ανεπαρκή καθαρισμό και αερισμό, συνωστισμό στα μέσα μαζικής μεταφοράς, καμία ιχνηλάτηση κρουσμάτων κορονοϊού» στα πανεπιστήμια, που αποτελούν συνθήκες οι οποίες «αυξάνουν τον επιδημιολογικό κίνδυνο στην πανεπιστημιακή κοινότητα».

Ζητά, μεταξύ άλλων, να αυξηθεί η υγειονομική επιτήρηση με ιχνηλάτηση και πρόσθετα τεστ, τόσο σε εμβολιασμένους όσο και μη εμβολιασμένους και «να παρασχεθεί ρητά η δυνατότητα κατ’ εξαίρεση χρήσης μεθόδων εξ αποστάσεως διδασκαλίας, όταν δικαιολογείται από τις συνθήκες που επικρατούν ή για την προστασία της υγείας ευάλωτων προσώπων».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις