Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

«Καμπανάκι» Θωμαΐδη: Πιθανό να ξεπεράσουμε και τα 3.000 κρούσματα – Υψηλό το ιικό φορτίο στην Αττική (vid)

«Καμπανάκι» Θωμαΐδη: Πιθανό να ξεπεράσουμε και τα 3.000 κρούσματα – Υψηλό το ιικό φορτίο στην Αττική (vid)
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού μίλησε το πρωί της Τετάρτης (17/3) ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης. Όπως εκτίμησε ο καθηγητής η αύξηση των κρουσμάτων θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα.

«Οι μετρήσεις δείχνουν ότι η Αττική συνεχίζει να έχει υψηλό ιικό φορτίο στα λύματα, χωρίς κανένα σημάδι ύφεσης», δήλωσε στον ΑΝΤ1.  «Φαίνεται μικρή αύξηση στο ιικό φορτίο στα λύματα, μέσα στα φυσιολογικά όρια, που μπορεί να είναι αποτέλεσμα συγχρωτισμού όπως ίσως της Τσικνοπέμπτης», πρόσθεσε.

Εκτίμησε δε ότι «η αύξηση των κρουσμάτων θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα», ενώ ερωτηθείς σχετικά είπε πως «αυτό που φαίνεται είναι ότι είμαστε στη χειρότερη φάση και τα δεδομένα ενισχύουν την παράταση κάποιων μέτρων».

Click4more: ΕΣΥ ώρα «μηδέν»: Τέλος τα κρεβάτια σε ΜΕΘ – Δεκάδες ασθενείς σε λίστες αναμονής για Εντατική

Μιλώντας με «αριθμούς», ο κ. Θωμαϊδης ανέφερε πως «είναι πιθανό να ξεπεράσουμε και τα 3000 κρούσματα ημερησίως» και παρά το ότι, εξαρτάται και από τον αριθμό των τεστ, «το επιδημιολογικό φορτίο σε όλη τη χώρα είναι επιβαρυμένο».

«Δεν είμαι ειδικός των μέτρων, μόνο λογικά μπορώ να προσεγγίσω», είπε σε ερώτηση σχετικά με το αν υπάρχει λόγος παράτασης ή άρσης των μέτρων, παρατηρώντας πως «υπάρχουν κίνδυνοι επέκτασης, από τη στιγμή που ο εμβολιασμός προχωρά με αργούς ρυθμούς».

Τέλος, σχετικά με το ποια περιοχή της Αθήνα είναι πιο επιβαρυμένη επιδημιολογικά, είπε πως είναι το κέντρο της.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις