Ελλάδα

«Καμπανάκι» Θωμαΐδη: Πιθανό να ξεπεράσουμε και τα 3.000 κρούσματα – Υψηλό το ιικό φορτίο στην Αττική (vid)

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού μίλησε το πρωί της Τετάρτης (17/3) ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης. Όπως εκτίμησε ο καθηγητής η αύξηση των κρουσμάτων θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα.

«Οι μετρήσεις δείχνουν ότι η Αττική συνεχίζει να έχει υψηλό ιικό φορτίο στα λύματα, χωρίς κανένα σημάδι ύφεσης», δήλωσε στον ΑΝΤ1.  «Φαίνεται μικρή αύξηση στο ιικό φορτίο στα λύματα, μέσα στα φυσιολογικά όρια, που μπορεί να είναι αποτέλεσμα συγχρωτισμού όπως ίσως της Τσικνοπέμπτης», πρόσθεσε.

Εκτίμησε δε ότι «η αύξηση των κρουσμάτων θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα», ενώ ερωτηθείς σχετικά είπε πως «αυτό που φαίνεται είναι ότι είμαστε στη χειρότερη φάση και τα δεδομένα ενισχύουν την παράταση κάποιων μέτρων».

Click4more: ΕΣΥ ώρα «μηδέν»: Τέλος τα κρεβάτια σε ΜΕΘ – Δεκάδες ασθενείς σε λίστες αναμονής για Εντατική

Μιλώντας με «αριθμούς», ο κ. Θωμαϊδης ανέφερε πως «είναι πιθανό να ξεπεράσουμε και τα 3000 κρούσματα ημερησίως» και παρά το ότι, εξαρτάται και από τον αριθμό των τεστ, «το επιδημιολογικό φορτίο σε όλη τη χώρα είναι επιβαρυμένο».

«Δεν είμαι ειδικός των μέτρων, μόνο λογικά μπορώ να προσεγγίσω», είπε σε ερώτηση σχετικά με το αν υπάρχει λόγος παράτασης ή άρσης των μέτρων, παρατηρώντας πως «υπάρχουν κίνδυνοι επέκτασης, από τη στιγμή που ο εμβολιασμός προχωρά με αργούς ρυθμούς».

Τέλος, σχετικά με το ποια περιοχή της Αθήνα είναι πιο επιβαρυμένη επιδημιολογικά, είπε πως είναι το κέντρο της.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο ασθενής που «αθωώνει» τον 58χρονο γιατρό στην υπόθεση Μαζωνάκη, η συνεργασία 56χρονης - υπνοθεραπευτή και το στοιχείο που τους «καίει»
Ετοιμάζεται αίτημα αποφυλάκισης μόνο για τον 58χρονο, η στενή συνεργασία και τα κοινά σεμινάρια της γιατρού και του υπνοθεραπευτή - Στο μικροσκόπιο των αρχών τα οικονομικά του ζευγαριού
Ο Γιώργος Μαζωνάκης και οι δύο γιατροί που κατηγορούνται για τον θάνατό του
Βιολάντα: Νέα έφεση κατά του βουλεύματος αποφυλάκισης του ιδιοκτήτη του εργοστασίου
Υπενθυμίζεται ότι ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου αφέθηκε ελεύθερος στις αρχές Σεπτεμβρίου, έπειτα από απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Τρικάλων για αντικατάσταση της προσωρινής κράτησής του με περιοριστικούς όρους
Το εργοστάσιο της Βιολάντα μετά τη φονική έκρηξη