Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Καμπούλ: Έτσι σώθηκαν οι δυο Έλληνες

Καμπούλ: Έτσι σώθηκαν οι δυο Έλληνες
https://www.youtube.com/watch?v=T_M4wHqJ93Y

Δυο Έλληνες πιλότοι έζησαν δραματικές στιγμές το βράδυ του Σαββάτου (20.01.2018) στην Καμπούλ. Ταλιμπάν εισέβαλαν στο ξενοδοχείο Intercontinental και εκείνοι κατάφεραν, σαν από θαύμα, να σωθούν.

Ο Μιχάλης Πουλικάκος και ο Βασίλης Βασιλείου βρίσκονταν στο Intercontinental της Καμπούλ το βράδυ του Σαββάτου (20.01.2018) όταν μαχητές των Ταλιμπάν σκόρπισαν τρόμο και θάνατο. Κατάφεραν να σωθούν την ύστατη ώρα.

Έζησαν στιγμές τρόμου κατά τη 12ωρη πολιορκία του ξενοδοχείου. Ήταν περίπου 21:00 το βράδυ όταν οι Ταλιμπάν μπήκαν στο εστιατόριο και άρχισαν να θερίζουν ζωές.

Έψαχναν ξένους για να τους σκοτώσουν. Γρήγορα, άρχισαν να τους αναζητούν στους ορόφους του κτιρίου. Κατέληξαν στον 5ο όροφο. Οι δυο Έλληνες, στις δραματικές ώρες της πολιορκίας, επικοινωνούσαν με τους δικούς τους μέσω μηνυμάτων.

Η αλλαγή του έσωσε τη ζωή

Με δάκρυα στα μάτια, η μητέρα του ενός πιλότου περιέγραψε στον Alpha στα όσα πέρασε ο γιος της στην Καμπούλ. «Είχαν σβήσει τα φώτα. Ήταν στον 4ο όροφο. Τελικά, ο Μιχάλης μπήκε μέσα στη μπανιέρα, έβαλε και δυο μαξιλάρια…», είπε η κα Πουλικάκου.

Η ζωή του Έλληνα πιλότου σώθηκε εξαιτίας μιας αλλαγής της τελευταίας στιγμής. Από τον 5ο όροφο, του άλλαξαν δωμάτιο και τον πήγαν στον 4ο.

«Είχε αλλάξει δωμάτιο, από τον 5ο όροφο όπου έγινε το μεγάλο μακελειό, τον είχαν βάλει στον 4ο. Στο δωμάτιο όπου αρχικά έμενε ο σύζυγός μου ήταν καμμένοι και σκοτωμένοι όλοι», είπε η Μαρία Πουλικάκου.

Την ώρα που οι ένοπλοι μπήκαν στο ξενοδοχείο, ο Μιχάλης Πουλικάκος ήταν στο λόμπι. «Στις 06:25 μου λέει “γίνεται μάχη εδώ, για την ώρα είμαι καλά αλλά ίσως χάσουμε την επαφή”. Μου έλεγε ότι ακούει πυροβολισμούς, εκρήξεις. Βρισκόταν στο λόμπι την ώρα της επίθεσης και πέρασε μέσα από τις εκρήξεις και τις σφαίρες για να φτάσει στο δωμάτιο του».

Η ανάρτηση στο facebook

Ο ίδιος λίγο μετά την επίθεση έκανε post στο facebook. “Είμαι ακόμα στο ξενοδοχείο intercontinental στην Kαμπούλ. Ασφαλής, αλλά δεν έχει τελειώσει ακόμα (σσ η επίθεση). Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον σας και τις καλές ευχές σας” έγραψε.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις