Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Καμπούλ: Ο Έλληνας πιλότος Βασίλης Βασιλείου περιγράφει πως σώθηκε [audio]

Καμπούλ: Ο Έλληνας πιλότος Βασίλης Βασιλείου περιγράφει πως σώθηκε [audio]

Καρέ καρέ τις δραματικές στιγμές που έζησε το βράδυ του Σαββάτου (20.01.2018) στην Καμπούλ περιγράφει ο Έλληνας πιλότος Βασίλης Βασιλείου. Είναι ο ένας από τους δυο που κατάφεραν να φύγουν ζωντανοί μετά την επίθεση των Ταλιμπάν.

Ο Έλληνας πιλότος, όπως και ο Μιχάλης Πουλικάκος, σώθηκε από θαύμα. Χάρη στη διαύγεια που έδειξε όταν οι τρομοκράτες μπήκαν στο δωμάτιό του. Ο Βασίλης Βασιλείου περιέγραψε στο Star τα δραματικά λεπτά που έζησε στον 5ο όροφο του ξενοδοχείου Intercontinental στην Καμπούλ.

Και κυρίως πως κατάφερε να ξεγελάσει τους Ταλιμπάν όταν εκείνοι μπήκαν στο δωμάτιό του. Τους ξεγέλασε και μαζί τους ξεγέλασε το θάνατο.

Βασίλης Βασιλείου: Οι δραματικές στιγμές

Ο Έλληνας πιλότος λέει ότι όταν άκουσε τους πυροβολισμούς, αμέσως έσβησε τα φώτα του δωματίου του. Ήταν στον 5ο όροφο, εκεί όπου κατέληξαν οι τρομοκράτες και θέρισαν ζωές.

«Είδα τους σεκιούριτι να τρέχουν προς το βουνό, περίπου 10 άτομα», λέει. Στη συνέχεια, περιγράφει πως ανενόχλητοι οι τρομοκράτες έφτασαν στο δωμάτιό του. Πρώτα, έσπασαν την πόρτα του διπλανού δωματίου, ώστε να μπορούν να παρατηρούν και να “χτυπάνε” στην πλατεία.

Μετά όμως, μπήκαν στο δικό του δωμάτιο. Εκείνος όμως είχε προλάβει να σκεφτεί πως θα έσωζε τη ζωή του. Άνοιξε την μπαλκονόπορτα για να νομίσουν οι τρομοκράτες πως είχε πηδήξει από το μπαλκόνι.

Και μετά: «αναποδογύρισα ένα από τα δυο κρεββάτια, έβαλα το στρώμα στην πόρτα, άφησα το επίστρωμα κάτω και πήρα το μονό κρεββάτι, ξάπλωσα στο πάτωμα και το κρατούσα 10 πόντους από το έδαφος».

Οι τρομοκράτες μπήκαν και στο δωμάτιό του. Αλλά για καλή του τύχη, πυροβόλησαν το δεύτερο κρεββάτι που υπήρχε στο δωμάτιο και όχι εκείνο που κρυβόταν ο Έλληνας πιλότος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις