Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Καρέ – καρέ η παραλαβή ασθενή ύποπτου κρούσματος κορονοϊού – Αποκλειστικές εικόνες

Καρέ – καρέ η παραλαβή ασθενή ύποπτου κρούσματος κορονοϊού – Αποκλειστικές εικόνες

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ κλήθηκε να παραλάβει γυναίκα ασθενή από την περιοχή της Κηπούπολης και το newsit.gr κατέγραψε καρέ καρέ την διαδικασία που ακολούθησαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ εφαρμόζοντας κατά γράμμα το πρωτόκολλο των προληπτικών μέτρων ασφάλειας για τον κορονοϊό.

Η διαδικασία προκάλεσε το ενδιαφέρον δεκάδων κατοίκων και περαστικών, οι οποίοι παρακολουθούσαν την κάθε κίνηση των διασωστών, από την ώρα που έφτασαν στο σημείο όπου δέχτηκαν την κλήση, τον τρόπο με τον οποίο φόρεσε την στολή η συνοδηγός πλήρωμα του ΕΚΑΒ, μέχρι και την στιγμή που η ασθενής με μάσκα που κάλυπτε την περιοχή του στόματος και την μύτη κατέβηκε μόνη της ως την είσοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένει.

Εντύπωση προκάλεσαν οι ειδικές θήκες που φόρεσε η γυναίκα διασώστης στα παπούτσια της, προκειμένου να παραλάβει από την είσοδο της πολυκατοικίας την ασθενή, καθώς όπως ορίζει το πρωτόκολλο προστασίας δεν πρέπει να έρθει σε επαφή με τίποτα που θεωρείται ύποπτα μολυσμένο.

Από την πλευρά της η ασθενής ακολούθησε κατά γράμμα τις οδηγίες, απάντησε στις σχετικές ερωτήσεις που της έγιναν και μεταφέρθηκε σύμφωνα με πληροφορίες στο νοσοκομείο αναφοράς “Αττικόν”. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις